dinsdag 11 februari 2020

Streepjes

Een hele tijd geleden kocht ik een prachtige lap gestreepte stof. De stof deed me direct aan de lente/zomer denken. 
Toen ik de Cory t-shirt uit de nieuwste FibreMood zag wist ik direct dat het een perfecte match zou zijn. Ik knipte het zakje op 45° voor een speels effect. De mouwen heb ik niet afgewerkt maar gewoon omgerold. 
Het leuke is dat er in deze editie van FibreMood ongeveer hetzelfde model staat voor dames. Ik heb nog voldoende stof over dus ik denk dat ik er ook maar eentje voor mezelf ga maken...

Stof: stoffencircus
Patroon: Cory t-shirt uit FibreMood

zondag 24 november 2019

Rib en colette, de perfecte match

Wat is het toch heerlijk dat in de mode alles weer terug komt. Wie van ons heeft er nu niet rondgelopen in een kledingstuk gemaakt uit ribfluweel? 

Met veel liefde maakte ik dan ook een ribfluwelen overgooier voor Femke. Als ik haar erin zie rondlopen dan komen de herinneringen (vooral het kattenkwaad dat we uithaalden) aan vroeger spontaan weer naar boven. 

zondag 13 oktober 2019

May-Belle nummer twee

Een patroon kort achter elkaar twee keer gebruiken, dat zal je me niet snel zien doen. Tenzij dat het een toppatroontje is natuurlijk.

De May-Belle is zo'n geweldig patroon. Eén keer de papieren aaneen plakken (ja ik ben zo iemand die nog steeds alles aaneen plakt met pritt) en dan kan je er wel heel veel kanten mee uit. De jongens versie deelde ik vorige week al dus vandaag is de meisjesversie aan de beurt. Ik koos voor de lange mouwen met smock en de lange rok met plooien in een prachtig rood herfststofje.

zondag 6 oktober 2019

Oranje kan ook mooi zijn

De herfst is weer in het land! Hoog tijd om de blog van onder het stof te halen en op deze regenachtige zondag een nieuwe blogpost te schrijven.

Een nieuw seizoen en daar hoort een nieuwe garderobe bij. Deze keer maakte ik nog eens een nieuw hemd voor Jo. Terwijl ik dit schrijf besef ik trouwens dat ik nog maar 3 hemdjes voor hem gemaakt heb zo lang als ik aan het naaien ben, waarvan er zelfs 1 te klein was. Oeps!

zaterdag 15 juni 2019

Beach please

Bijna zomervakantie en stilaan begint ook het aftellen naar onze jaarlijkse zomervakantie. Natuurlijk hoort daar ook nieuw zwemgerief bij. Deze keer overwon ik mijn angst om met badpakkenstof te werken en maakte ik de bikini voor Femke zelf.

zaterdag 20 april 2019

Nog meer zomers gerief

Dat ik regelmatig eens een patroontje test, dat weten jullie ondertussen al wel. Dat ik hiermee iets geminderd ben, dat is jullie misschien ook wel opgevallen want het was hier een tijdje erg stil. Blijkbaar heb ik die schop onder mijn kont oftewel die deadlines nodig om regelmatig iets van onder mijn naaimachine te laten rollen. 

Toen ik de oproep voor het nieuwe patroon van Duchess and Hare zag kon ik het gewoon niet laten om mezelf op te geven. Een mooi zomers modelletje en ik wist al direct welke stof ik zou gebruiken voor de finale versie. 

Op het stoffencircus kocht ik namelijk dit prachtige stofje met streepjes en bloemen. 

woensdag 17 april 2019

Een tropische jumpsuit

Ik kan er niks aan doen maar het kriebelt hier zo. Wat mij betreft slaan we de lente gewoon over en gaan we rechtstreeks naar de zomer. De eerste zomernaaisels liet ik dan ook al van onder de naaimachine rollen. 

Om een beetje orde in de chaos van de stoffenvoorraad te scheppen vulde ik alvast drie mandjes met zomerstoffen die de afgelopen jaren bleven liggen. Eén mandje met tricot, eentje met katoen en eentje met allerlei verschillende soorten stoffen. Tijdens het uitzoeken van de stoffen kwam ik dit mooie katoentje met flamingo's en zebra's terug tegen.