dinsdag 24 januari 2017

Een wit Theo hemd op vraag van schoonbroer

Hij vroeg er al een hele tijd achter, die schoonbroer van mij. Of ik geen wit hemd voor hem wou maken. Eentje op maat, waarvan de mouwen lang genoeg waren. Eerst dacht ik dat het een bevlieging van hem was. Maar toen vroeg hij het nog eens en nog eens. Hij meende het dus echt!

Enkele weken voor zijn verjaardag stelde ik dan ook voor om dat hemd te maken voor zijn verjaardag. Omdat het hemd perfect moest passen nam ik zijn maten op en begon aan een proefmodel uit oude lakens. Schoonbroer kwam telkens netjes passen en gaf de nodige aanwijzingen.

De dag voor zijn verjaardagsfeest zat ik nog knopen aan te naaien tot midden in de nacht. De deadline werd gehaald, het hemd was klaar. Al was het op het nippertje.

Schoonbroer was er erg blij mee, al kostte het me flink wat moeite (lees vooral veel alcoholische dranken moehaha) om hem voor de lens te krijgen.En nu, nu vraagt hij of ik nog een blazer wil maken. En bij mezelf denk ik, misschien volgend jaar als hij terug jarig is...Stof: Witte katoenen poplin stof
Patroon: Theo voor mannen, Zonen09
https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete

12 opmerkingen:

 1. Knap gedaan! Zo'n uitdagingen ga ik voorlopig nog liever uit de weg :')

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel mooi hemd. ;-) ik denk dat uw schoonbroer u vaker gaat uitnodigen voor feestjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga ook een theo maken voor mijn man. Patroontje al, stofje al, eerst nog 2 andere projectjes en dan starten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi hem, je schoonbroer heeft het juiste adres gevonden☺

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amaai, als uitdaging kan dat tellen... Mooi gedaan hoor. Voorlopig ga ik naaien voor mensen buiten mijn dichtste cirkel nog uit de weg, maar misschien, ooit... Ik put alvast moed uit jouw tekstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Thaha tot volgend jaar schoonbroer :P patroon ligt hier ook al was ik zo stom om de jongebsversie door te geven aan het plotcenter ipv de mannenversie. De mijne wordt dus ook verder uitgesteld

  BeantwoordenVerwijderen