vrijdag 13 januari 2017

Mijn naaikamer

Laatst zag ik op de Engelstalige blog Project Run and Play een oproep om je naaikamer te laten zien en te tonen hoe je alles netjes organiseert. Het idee om jullie eens mee te nemen naar het plekje waar ik bijna iedere avond zit dat leek me wel leuk!

Op dit moment zijn, op wat herstelwerk na, alle projecten afgewerkt. Het ideale moment dus om eerst op te ruimen en daarna wat foto's te nemen. U gelooft me vast wel als ik zeg dat het niet altijd zo netjes is. De reden waarom ik de binnenkant van de meeste kasten niet laat zien kan u zich dan ook wel inbeelden...


Laat ons starten met een foto vanaf de deur.
De tafel is onze vroegere eettafel, een stevig en uitschuifbaar model. Zoals jullie zien is er ook plaats genoeg om gezellig met meerdere dames te naaien. Wat dan ook regelmatig gebeurt en altijd super gezellig is.

Achter in de kallax kast staan bijna alle patronenboekjes, de mappen met eerder uitgetekende patronen, de resten stof en de onmisbare minibar met koffie, thee, water en koekjes.

Tegen de muur hangt een soort moodboard dat manlief "vrijwillig" vanuit de garage naar mijn naaikamertje verplaatste. Ik denk dat ik er iets te vaak "garage opruimen" op heb geschreven.

Links langs de deur staat een kast die aan de ene zijde gevuld is met allerlei fournituren en langs de andere kant een deel van mijn stofjes. De naaiboeken en La Maison Victor tijdschriften kregen een plekje in het midden. Boven op de kast staat mijn knoopjesverzameling en sinds kort heb ik hier ook een snijmat. Super handig voor het op maat snijden van repen stof. Ook ben ik heel blij met de strijkplank die een vriendin nog had staan en die ik van haar mag lenen.
Deze muur waar nu de paspoppen staan schilderde ik ongeveer een half jaar geleden wit. Het is de ideale plek om foto's te nemen wanneer het buiten koud en nat is. De paspoppen vind ik ook geweldig handig om stofjes over te draperen, tussentijds creaties te kunnen beoordelen, ...
Als laatste is er dan nog een bureau waar mijn overlock en een pers op staan.
De lade's van de bureau zijn de enige die ik met veel plezier toon want ze geven me een instant happy feeling.
De indeling van mijn naaikamertje verandert regelmatig. Ik ben zelf eigenlijk benieuwd hoe het er volgend jaar uit zal zien. Alles hangt af van hetgene dat op de onderstaande foto staat. We laten ons inspireren en de rest komt vanzelf!


https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete

27 opmerkingen:

 1. Echt een gezellige kamer om te naaien, alleen of met anderen! Ook ruim volgens mij 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik mag inderdaad niet klagen over plaatsgebrek ;-).

   Verwijderen
 2. Wat een prachtige ruimte. Gezelligheid troef! Ik naai voorlopig in de woonkamer, tot mijn tienjarenplan verbouwing is afgewerkt, die omvat een hobbyruimte van een 50-tal m2.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de woonkamer naaien is toch ook gezellig. Succes met de verbouwingen!

   Verwijderen
 3. Wauw, dat ziet er geweldig uit!!

  Ik ben mijn naaikamertje kwijt... (2de kinderkamer) dus we zijn nog de verschillende opties aan't overwegen wat het beste naaihoekje zal zijn om me binnenkort te definitief te installeren... momenteel staan de machines in de woonkamer (wij eten in de keuken behalve als we bezoek hebben), maar ik zou toch liever een hoekje hebben waar ik alles kwijt kan en bezig kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat naaihoekje komt vast goed! Geniet maar lekker van dat nieuwe wondertje dat op komst is ;-).

   Verwijderen
 4. Ik palmde de bureau in als 'mijn kot'. Het ziet er belange niet zo georganiseerd uit als jouw prachtige ruimte zeg! Maar ik kan er wel alles laten liggen - dat doe ik dan ook meestal #schaterlach. Een eigen plekje, hoe groot of klein, dat is gewoon geweldig als je 't mij vraagt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk toch als je alles kan laten liggen! Al ben ik toch ook wel blij dat we om de 14 dagen met een groepje bijeen komen en ik dan tussentijds wel 'moet' opruimen. Anders zou het hier een ramp zijn.

   Verwijderen
 5. Heerlijk zo'n grote en lichte kamer. Leuk ingericht. Ik heb de pers altijd open staan zodat de veer niet continu onder spanning staat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor de tip. Dat wist ik niet. De pers werd aangekocht door manlief zodat ik zijn bedrijfskleding van logo's kan voorzien ;-).

   Verwijderen
 6. Wow wat een mooie ruime naai kamer heb je zeg. En zo georganiseerd! Ik ben net begonnen met m'n naai kamertje in te richten. Wat een verzameling spullen hebben we als verstokte naaisters allemaal nodig he. Voor dat een overzichtelijk plekje heeft. En hier is de kleinste slaapkamer mijn hokje.Maar eigenlijk zit ik het liefst beneden aan de grote tafel.veel gezelliger.
  Groetjes Annietta

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het duurt inderdaad een tijdje voor alle spullen een plekje hebben maar wat blijft het leuk om af en toe door die verzameling te gaan toch.

   Verwijderen
 7. Wow wat een mooie ruime naai kamer heb je zeg. En zo georganiseerd! Ik ben net begonnen met m'n naai kamertje in te richten. Wat een verzameling spullen hebben we als verstokte naaisters allemaal nodig he. Voor dat een overzichtelijk plekje heeft. En hier is de kleinste slaapkamer mijn hokje.Maar eigenlijk zit ik het liefst beneden aan de grote tafel.veel gezelliger.
  Groetjes Annietta

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw! En zo georganiseerd ��. Fijn zo'n ruimte!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh my god, Daisy!!! Wat een ongelooflijk knappe ruimte! Ik ben ook zwaar onder de indruk van het feit dat je al je projecten af hebt gewerkt.je wil niet weten hoe vol mijn hoofd met ufo's zit🤔😁

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha Tinne, ik kan juist niet werken met teveel ufo's in mijn hoofd. Daarom probeer ik zo veel mogelijk alles af te werken en op te ruimen voordat ik aan iets nieuws begin. Al lukt dat niet altijd even goed ;-).

   Verwijderen
 10. Via 'naaien voor vriendinnen' kom ik hier terecht. Wauw, wat een toffe kamer! En de manier waarop je je knopen bewaart, in al die potjes, die ga ik pikken als dat mag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, leuk je opmerking over de knopen, die vind ik zelf ook zo vrolijk staan!

   Verwijderen
 11. Zo tof, deze inkijk in jouw naaikamer. Ik heb er ook een, maar zo ordelijk ligt die dus werkelijk nooit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, midden in het creatieve proces lijkt het hier ook alsof er een flinke storm is geweest alleen probeer ik na ieder project alles op te ruimen zodat de dames van het naaiclubje nog ergens kunnen zitten ;-).

   Verwijderen
 12. Oh, wat ben ik toch wel een beetje jaloers op zo'n mooie naaikamer! Met 3 kinderen is er bij ons geen extra ruimte, dus is de halve living ingepalmd met naaispullen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie ruimte! Daar kun je een hoop in kwijt. En een fijn plekje om lekker creatief bezig te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen