dinsdag 8 november 2016

1-2-3-4-5, wat een geweldige leeftijd. Happy 5th Birthday!

Afgelopen zondag werd er hier flink feest gevierd. Onze lieve meid werd 5 jaar! Al vijf jaar is ze het zonnetje in huis en dat zeg ik met volle overtuiging. Femke is bijna altijd vrolijk, een heerlijk kind.

Ze was dan ook super blij toen ik met twee nieuwe jurkjes terug kwam van een dagje naaien in de Hoge Rielen in Kasterlee. Tinne van de blog Naaisgerief organiseerde daar samen met de hulp van Bea een heel Naai/Creaweekend! Ook Annemie verdient een pluim voor haar hulp. Zo jammer dat ik geen heel weekend kon blijven omwille van het werk en onze jarige meid. Eerlijk waar, ik ging met tegenzin naar huis zo gezellig was het daar. Ik verliet het weekend niet alleen met twee nieuwe naaisels maar ook met een fantastische goodiebag en een cadeaubon van Thread Theory! Binnenkort geven ze op de blog van Naaisgerief nog een goodiebag weg dus ga daar zeker af en toe eens piepen.

Ik werkte op dit dagje naaien in de voormiddag een eerste jurkje af, dat ik toen nog 'verjaardagsjurk' noemde. In de namiddag begon ik aan een tweede jurkje met een bovenstuk van de Ileana dress van Compagnie M, een roze peter pan kraagje en een rimpelrokje. Ik had het niet verwacht maar ook deze jurk geraakte helemaal af. Blinde ritsen steken ging nog nooit zo goed dus ik moet precies vaker gaan naaien op verplaatsing.

Bij thuiskomst liet ik Femke zelf kiezen. Ik denk dat vooral het roze kraagje de doorslag gaf want een nieuwe verjaardagsjurk was gekozen. Eigenlijk moest ik het kraagje nog eens goed strijken en onzichtbaar vastnaaien aan het bovenstuk maar daar had ik de tijd niet meer voor. We hielden nog vlug een mini fotosessie voor het verjaardagsfeestje begon (ik zag in mijn gedachten namelijk al onuitwisbare chocoladevlekken op het kraagje...) en dit is het resultaat. Stoffen:
Katoen van Stenzo, gekocht op het stoffencircus
Roze katoen, gekocht bij Veritas

11 opmerkingen:

 1. oh, ik ben als eerste om dochterlief nog eens een gelukkige verjaardag te wensen! Het kleedje is zo mooooooi! En ik vond het ook jammer dat je er maar zo kort bij was dit weekend. Je bent een toffe, lieve madam!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een kei mooi kleedje en ik zei u nog, wedden dat ze dat kiest ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooh, zo tof zeg! Wat een mooi jurkje ziet dat eruit! En haha, dat van die chocoladevlekkenangst vind ik wel grappig, want heeeeeel herkenbaar! En ook niet uit de licht gegrepen, de verjaaragsjurk van Sia vorig jaar was na een week al besmeurd met vlekken die ik er nooit nog heb uitgekregen... en dat in een nani iro stofje zeg! :-) ik ben benieuwd naar de tweede jurk ;-) en last but not least: hip hip hoera voor je dochtertje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk! Je dochter straalt helemaal. Ik kan me zo voorstellen dat ze een heel zonnige persoonlijkheid heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supermooi zeg, je meisje is terecht blij met deze prachtjurk.
  Wat worden ze snel groot he!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, zo mooi!! 't Zal wel zijn dat ze die graag aandeed!!

  Klinkt wel leuk zo'n naaiweekend, hopelijk kan je de volgende keer van begin tot einde blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hieperdepiep hoera voor Femke in haar prachtig kleedje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog van harte gefeliciteerd! Het jurkje is superleuk geworden. Ze is er duidelijk heel blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen