zaterdag 12 november 2016

Tweede party dress # Ileana hack

Vandaag vierde Femke haar kinderfeestje. Het ideale moment om de tweede (verjaardags)jurk uit de kast te halen.

Voor deze jurk baseerde ik me op een jurkje dat ik op internet voorbij zag komen en waar ik direct verliefd op was. Een jurkje met raglanmouwen, een tailleboord en een rok met plooien. Het ideale stofje lag gewoon al in mijn stoffenkast, namelijk een prachtig katoentje van Camelot Fabrics. De blauwe kleuren en die geometrische print ook daar was ik op slag verkocht.

Tot zo ver ging het goed maar toen begon het gepuzzel. Een raglanmouw hmmm, ik zocht in verschillende patronenboekjes, vond mijn goesting niet en toen ineens dacht ik aan het Ileana patroon van Compagnie M. Raglanmouwen check! Ik tekende er zelf een tailleboord aan en dacht er de rok met plooien van de Tinny van Straightgrain aan te maken. Mijn hoeveelheid stof liet dat echter niet toe dus noodgedwongen hertekende ik de plooien en maakte ze 1,5 cm diep ipv 3 cm. Wat kleine snippers, dat was alles wat ik overhield van mijn lapje stof.

Na een eerste pasbeurt bleek dan de tailleband veel te laag te vallen. Veel zin om alles los te halen had ik niet dus daar foetelde ik een beetje en haalde de tailleband omhoog zonder alles los te tornen. Ideaal! Ook in de taille nam ik de jurk wat in voor mijn smalle dame. Ik heb deze jurk met momenten even moeten weghangen omdat het gewoon niet wou lukken maar oh wat ben ik nu blij dat ik heb doorgezet.

Femke vond het zoals gewoonlijk weer super leuk om voor de camera te staan met haar nieuwe jurk. Ze laat jullie graag haar nieuwe poses zien!


 En nog wat detailfoto's.

Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden...

  


7 opmerkingen: