zaterdag 15 oktober 2016

Een Tinny jurk met tomoka kraag

Als ik de titel van deze blogpost tegen een wildvreemde zou zeggen dan denk ik dat ze me nogal vreemd zouden aankijken. Ieder fervent naai(st)er daarentegen weet vast dat ik het hier over de Tinny jurk van Straightgrain heb. Het patroon heeft zoveel verschillende opties en het blijft leuk om iedere keer weer net iets anders toe te voegen. Zo wordt het nooit saai!

Deze keer ging ik voor een plooirok en een tomoka kraag. Voor de mouwen koos ik de kapmouwen. Dit laatste eigenlijk vooral omdat ik gemerkt heb dat deze zoveel vlotter strijken. In de winter zal er toch vaak een vestje over gedragen worden dus voor de warmte maakt het niet zoveel verschil.

Het stofje is er opnieuw eentje van Droomstoffen. Toen het pakketje aankwam was Femke er direct verliefd op. Het stofje werd volop gestreeld en de indiaantjes werden geteld. Ze wou zo graag dat ik het stofje direct gebruikte. Daarom beloofde ik haar een jurkje als haar Berlin jas af was en daar scoorde ik mee want ons madammeke was content!

Ze was zelfs zo content dat ze de jurk na de eerste pasbeurt niet meer uit wilde doen. Zodoende stikte ik uiteindelijk de zoom om terwijl dochterlief in ondergoed naast me stond te wachten. We maakten er nog snel twee indianenstaartjes bij en ook de nieuwe kniekousjes die ik onlangs bestelde bij Kousen en Karton passen er best leuk bij.

Nu op naar de pyjama's en nog meer jurkjes!!!

Patroon: Tinny dress van Straightgrain
Stof: Katoen – Roze wigwam met Indianen, gekocht bij Droomstoffen.nl
         Katoen van het kraagje, Sew-be-do van Veritas8 opmerkingen:

 1. Wauw, wat is ze mooi in haar nieuwe Tinny!
  Mooie combinatie van stoffen en de kniekousjes staan er perfect bij.
  En inderdaad, ik moet ook altijd denken dat mijn blogtitels alleen iets betekenen voor mensen die in naailand vertoeven :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Overduidelijk een groot succes!! Het staat haar beeldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knappe dame in een superknap kleedje! En ja mama ik geef haar gelijk, ik zou dat ook niet meer uitdoen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De perfecte squaw ;-) Heerlijke Tinny en altijd leuk als mama's naaisels zo graag gedragen worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super mooi! ik krijg meer goesting om met stof te experimenteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige jurk, en wat een mooi meisje! Ik heb enorm moeten lachen met jouw eerste zin van dit bericht; kan het me zo voorstellen ;-)) Vroeger nog wel eens op jouw blog gebotst, maar ontdekte deze nu opnieuw en zal hem bij mijn favoriete blogs zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig! Leuk, dat ze er zo blij mee is, dat ze niet kon wachten...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schattig jurkje voor een stoere/schattige meid! Heel leuk. Wat maak jij veel verschillende dingen in korte tijd. Als nieuwelijk in naaiwereld (en blogwereld trouwens) sta ik daar echt van te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen