zondag 9 oktober 2016

Berlin coat voor de koudere dagen

Brrrrrr, de herfst is in het land en ineens is het 's ochtends toch een pak kouder buiten. Hoog tijd dus om Femke te voorzien van een nieuwe, warme jas.

Deze keer ging ik voor de Berlin coat van Straightgrain. Toen ik het patroon de eerste keer zag was ik op slag verkocht! Ik ben helemaal fan van de details zoals de prinsessennaden, de schouder- en rugflapjes, de kap en de plooi in de rug. Ik ging dus voor de full option, met uitzondering van het rugfapje want dat kon me dan weer minder bekoren.

Voor de buitenkant van het jasje koos ik een wollen stofje dat ik online bestelde via Droomstoffen. De bijpassende voering komt ook van daar. Wat bieden ze daar een geweldige service trouwens want de dag na mijn bestelling stond de pakjesman al aan de deur.

De werkwijze met fotohandleiding is ook geweldig, waardoor je zonder teveel nadenken en binnen niet al te veel tijd een mooi jasje gemaakt hebt. Heb ik jullie al nieuwschierig gemaakt? Ik hoop het wel want hier volgt een beetje fotospam.


Ik vergat vanmiddag helaas een duidelijke foto te maken van de voering dus om een beter beeld te krijgen hieronder nog even een tussentijdse foto van de doorgestikte voering. Er zit ook nog wattine in als tussenvoering dus ik denk dat ons dametje er wel tegen kan deze winter.

Patroon: Berlin Coat, Straightgrain
Stof: Droomstoffen
Wattine: Gekregen van mama
Knopen: Veritas
13 opmerkingen:

 1. Prachtige Berlin en kei leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een pareltje!!!! dit patroon ligt ook in mijn kast... dringend tijd om het ook eens uit te halen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, wauw. Wat een superleuke jas. Je dochter lijkt op die ene foto (waarop ze loopt) te zweven...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh zo schoon! Naast mij ligt een keurig stapeltje stof met het patroon erop, maar ik ontzie het om eraan te beginnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig manteltje! De kleur staat echt haar super!

  BeantwoordenVerwijderen