maandag 26 februari 2018

Vintage ten top

 
Dat ik graag vanalles uitprobeer dat is ondertussen geen geheim meer. Allerlei stijlen passeerden al de revue maar mijn favoriete stijl dat blijft toch wel vintage. Dus toen ik op Facebook een oproep voorbij zag komen van Duchess and Hare of iemand de trompetmouw eens wilde uitproberen stelde ik me direct kandidaat en negeerde ik de enorme stapel onafgewerkte projecten die nog op de naaitafel lag.


Eigenlijk is dit een hele eenvoudige en gemakkelijk te maken jurk. Om de jurk toch net dat tikkeltje extra te geven besloot ik wat te spelen met de siersteken van mijn Pfaff. Uiteindelijk koos ik ervoor om twee rijen te stikken op persvoetbreedte van elkaar. 

Ook koos ik voor de optie met zakken in de zijnaad. Altijd een succes!
De groene kleur van deze jurk was erg moeilijk vast te leggen maar staat haar zo goed. Femke haar eerste reactie was dan ook "mama dit is echt wel een mooie jurk" en vervolgens deed ze de jurk niet meer uit.

Stof: Coupon van bij Het Stoffenhuis
Patroon: Every which Way van Duchess and Hare met Sleeve Add on. Kijk ook zeker eens naar haar blogpost voor extra inspiratie. 

8 opmerkingen:

 1. Suuuuuper mooi! Helemaal mijn goesting.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig gemaakt. ik ben er helemaal weg van. En wat een mooie dochter heb je om dit kleedje te dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig mooi!!! Ik vind het haar prachtig staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, prachtig!

  Hou je ook van retro en vintage stofjes? Ik verkoop mijn collectie voor mijn crowdfunding, zie hier: http://multivroon.blogspot.nl/2018/02/vooraankondiging-grootse-retro-en.html

  BeantwoordenVerwijderen