zondag 3 december 2017

Eindelijk nog eens jongensgerief!


Kleding maken voor zoonlief, ik blijf het een hele uitdaging vinden. Doordat hij smal maar erg groot is moet ik standaard het patroon aanpassen. Daarnaast slaagde hij erin om enkele naaisels (lees Geneva cardigan, billie t-shirt en jas) tegen een recordtempo stuk te krijgen. Het duurde dus even voor ik opnieuw de moed vond om iets voor hem te maken. Laat ons hopen dat deze trui uit die prachtige stof van see you at six een langer leven tegemoet gaat.



Tijdens het maken van de kraag had ik het geweldige idee om één deel van de kraag wat kleiner te knippen zodat je de naad achteraf niet zou zien. Ik hield er echter geen rekening meer mee toen ik de kraag aan de trui stikte. Natuurlijk zit de kraag nu net verkeerd maar de stretchsteek lostornen durfde ik niet, bang om gaatjes te maken. Gelukkig valt het niet zo heel hard op en ik hoop dat het na een keer wassen nog minder gaat opvallen. De trui zit nog wat ruim zodat hij er hopelijk het einde van de winter mee haalt.

 En nu ik deze foto's zie vraag ik me toch weer heel hard af waarom ik zo lang gewacht heb met iets voor hem te naaien. Gelukkig liggen er nog wat stofjes voor hem klaar. Kwestie van het goed te maken ;-).
Als laatste nog even de winnaar bekendmaken van het Lilah patroon van Sansahash. Dat is deze keer Frullemieke geworden! Je mag een mailtje sturen naar molemiekesnaaiblog@outlook.be zodat ik je de gratis code kan bezorgen.

Groetjes Daisy


Stof: See you at six Squirrel gekocht bij Pindanutjes
Patroon: B trendy Herfst/winter 2016/2017




10 opmerkingen:

 1. een heel mooi stuk! ik duim met je mee dat deze een hele winter zonder (letterlijk dan) kleerscheuren doorkomt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super! Met die kraag is het weer eens iets helemaal anders, heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalige stof he en hij staat er erg goed mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. die kleine man is op eens snel groot geworden!
  Zo stoer, het staat hem goed

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat leuk seg! De mail is onderweg :-)
  Knap ventje heb je daar in huis! En ik zal meeduimen dat deze trui wat langer blijft meegaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Keimooi!!! Maakt hij truien enzo ook zo snel kapot? Hier zijn het enkel broeken die meestal niet lang meegaan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ja hij durft er gerust in de knippen, zijn vieze handen aan af te vegen, mee in de bomen te kruipen, ... Broeken gaan hier ook niet lang mee hoor. Al begint het nu stilaan te beteren.

   Verwijderen
 7. Hele mooie trui voor een knappe gast! Ziet er idd. lekker comfy en ruim uit, dus kan toch wel eventjes mee (hoop ik mee voor jou) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie trui! Ik hoop voor je dat deze langer meegaat 😉.

  BeantwoordenVerwijderen