dinsdag 6 december 2016

Joepie, nog een gratis patroon. De Millie jurk

Van het toch wel wat retro Irene jurkje gaan we over naar de romantische Millie jurk. Opnieuw een prachtig en niet te moeilijk gratis patroontje. Eentje uit tricot en met ruffles. Oh wat hou ik zo van die ruffles!
Nicky van de blog Mix it - Make it tekende dit patroontje voor haar dochter. Ze is ook nog eens zo lief om het patroon in maatje 116 gratis ter beschikking te stellen. Je kan de jurk maken met of zonder ruffles of je kan het bovenstuk verlengen en er een trui van maken. Op haar blog en instagram kan je verschillende versies zien ter inspiratie.

Ik koos direct voor het jurkje met ruffles. Het jurkje zat vrij snel in elkaar en ook de maat was perfect. Ik was bij deze jurk trouwens wel heel snel klaar want het voordeel van tricot is dat je het niet hoeft om te zomen. Omdat Femke de jurk pas met nieuwjaar zal dragen leek dit me de veiligste optie.

Om de foto's te voorzien van nog meer romantiek zorgde ik voor een mooi diadeempje en een rode roos. De verkoopster in de bloemenwinkel dacht trouwens dat ik rozenblaadjes op het bed ging strooien (schaterlach). Misschien moet ik volgende keer deze foto's maar eens meenemen als bewijs.

Dat ze in deze outfit zal schitteren met nieuwjaar, dat staat al vast maar voorlopig geniet ik, in mijn naaikamertje, nog even van deze mooie jurk op de paspop.

Stof: Zilver grijze Jersey met lurex, Veritas
Patroon: Millie Jurk, Mix it - Make it


Hopelijk tot de volgende keer!


Groetjes Daisy

https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete

4 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig jurkje en ohhhhh zooooooooooo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een superleuk jurkje! En die rozenblaadjes... alsnog op bed gestrooid (hahahaha)?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig Daisy! Gemakkelijke pasvorm denk ik ook. Wil ik zeker ook maken, die Millie! Je hebt een paspop, waw ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super tof!! Zou nog iets voor Eline zijn, maar die zit al aan maatje 134 šŸ˜¬

  BeantwoordenVerwijderen