zondag 18 december 2016

Over mijn nieuwe lievelingstrui en een twinning trui voor de dochter

Mijn kleerkast puilt uit van de jurkjes, rokjes, bloezen en topjes. Wat ik vooral mis in de winter is een lekker warme en comfortabele trui. Er is maar één trui die ik bijna continue draag en dat exemplaar gaat ondertussen toch al een jaartje of vier mee. Hoog tijd dus om voor een opvolger te zorgen!

Het doorspitten van de stapels Knipmode, Burda en La Maison Victor leverde slechts drie mogelijke opties op. Tja, een nieuwe favoriete trui vinden, het was niet gemakkelijk...

Uiteindelijk koos ik ervoor om een raglan trui te maken. Het patroon komt uit een oudere Burda special waarvan ik niet direct een jaargang kon vinden. Eigenlijk was het de bedoeling om er een kap of kraag aan te maken maar de hals viel zo mooi dat ik besloot er een gewone halsboord aan te zetten.

Het gebreide sweaterstofje kocht ik op het stoffencircus in Lommel. Helaas hing er geen reclame aan de kraam en ik ben ook helemaal vergeten om een foldertje te vragen (wat eigenlijk wel mijn plan was deze keer). Het is echt een zalig, comfortabel en lekker warm stofje.

Een zalig stofje en een patroon dat wel op mijn maat gemaakt leek. Dat resulteerde in het doel dat ik voor ogen had want een nieuwe favoriete trui werd geboren. En deze keer zal het vast geen 4 jaar meer duren voor er een nieuwe trui bij komt in de kleerkast.Na het maken van de trui bleef er nog voldoende stof en boordstof over om ook een exemplaar voor Femke te maken. De allereerste keer dat we aan twinning doen. Oh wat vond Femke het tof om samen voor de camera te staan.


De trui zit zelfs zo lekker dat hij ook helemaal geschikt is om een dutje mee te doen. Ik kon het gewoon niet laten om deze schone slaapster ook even op camera vast te leggen.
Nog even een dankjewel aan Ondinneke en manlief voor de toffe foto's. Voor de camera staan, het zal nooit mijn ding worden maar wat zot doen net voor de foto's helpt precies wel!

https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete
10 opmerkingen:

 1. Ongelofelijk mooi maar dat wist je al eh ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad heel mooi! En die tweede foto van jou en je dochter echt super! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je dochter geniet duidelijk! Jullie twinning is een groot succes!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat een mooie trui! En zo herkenbaar, wat je schrijft... Jaren hetzelfde favoriete stuk dragen, en geen tijd vinden om eens iets voor jezelf nieuw te creëren ;-) De twinning met die stof is perfect gelukt! Mooi, mooi,
  mooi...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele toffe truien!
  Ik heb een paar maanden geleden ook aan twinning gedaan met de dochter en zij vond het ook helemaal geweldig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb zelfs een tule rok, idem als mijn dochter van 19 jaar 😁

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O, wat leuk zeg! Staat jullie allebei geweldig, die trui. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super! Het stofje is erg leuk, en de truien zien er erg comfy uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel schone sweater! En zo eens twinnen met de dochter kan ook plezant zijn...

  BeantwoordenVerwijderen