dinsdag 13 december 2016

Kleurrijke toilettasjes met een extraatje

Iedere week verschijnt er minstens één mailtje van Pinterest in mijn mailbox. Wat een geweldige inspiratiebron is dat toch. Dat is ook de reden waarom ik die mailtjes nooit verwijder zonder ze eens te bekijken. In drukke periodes laat ik ze gewoon even in mijn mailbox staan en op rustige momenten kan ik dan lekker ideetjes opdoen en pinnen.

Toen ik de Zipper Pouch van A Bright Corner zag, eentje met een kleurrijk gequilt middenstuk, dacht ik die ga ik direct maken. Helaas leverde de zoektocht naar felle, bij elkaar passende stofjes niks leuks op.

Uiteindelijk koos ik ervoor om dan maar een kleurrijk stofje te combineren met een effen stofje. Dat effen stofje alleen dat was ook maar saai en dus experimenteerde ik er een beetje op los. Het eindresultaat hiervan is een hele leuke set tasjes.
Het begon met tasje nummer 1 waarbij ik plooien stikte in het middelste gedeelte. Een beetje saai en het middelste stuk viel naar mijn gevoel een beetje te groot uit.
Op naar poging twee. Het middelste gedeelte werd ingekort en ik besloot om eens wat origami met stof te proberen. Van de origami bleef niet veel meer over op het einde want ik stikte de ene kant verkeerd vast, tornde los, stikte het opnieuw verkeerd vast en dacht toen foert! Dus versie twee werd eentje met naar boven gestreken en gestikte plooien. Uiteindelijk had het toch nog een onverwacht leuk effect.
De derde keer was dan de goede keer. Deze is helemaal mijn ding!
En om het rijtje af te sluiten maakte ik dan ook nog maar een grotere, simpele toiletzak volgens het patroontje dat je gratis kan vinden bij Khadetjes.

Ik word helemaal vrolijk van deze kleurtjes en hoop dat ik jullie dag ook een beetje heb kunnen opvrolijken met deze blogpost.

Groetjes Daisy


https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete

7 opmerkingen:

 1. Wow die zijn leuk! Hoe doe je die vouwtjes? Echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Mimaloki je moet maar eens googelen op origami met stof. Het is heel simpel, gewoon plooitjes stikken en dan vaststikken.

   Verwijderen
 2. Leuk! Een beetje extra kleur kan in dit grijze seizoen nooit kwaad hé...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een vrolijke tasjes! Juist die verschillende vouwtjes maakt het ook nog 'ns leuk.

  BeantwoordenVerwijderen