donderdag 25 augustus 2016

Een top in een doorschijnend crêpe stofje

Zoals ik vorige keer al eens vertelde ben ik geen kei in het afwerken van kledingstukken voor mezelf. Gelukkig heb ik er sinds de Donna blouse een geweldige vriendin bij die me hierin helpt. Ze is steeds super enthousiast en zet me met haar vrolijke facebookberichtjes aan tot het sneller afwerken van deze kledingstukken. Dus dat moesten we gewoon nog eens overdoen!

We kozen opnieuw een patroon uit La maison Victor, de Bree top deze keer. Ik dacht het ideale crêpe stofje in huis te hebben. Totdat ik tijdens de eerste pasbeurt zag hoe fel het wel niet doorscheen. Even was er paniek. Was het wel normaal dat je het overlockstiksel er zo goed door kon zien? Gelukkig stelde Ondinneke me een beetje gerust door te zeggen dat het er juist erg chique uit zag en toen later ook mijn tante, een evaren naaister me zei dat het normaal was keerde het vertrouwen terug.

De blouse past in ieder geval perfect. Ik tekende mijn eigen confectiemaat maar voegde aan de zoom 3 cm extra toe om een blote buik zoals in het boekje te vermijden. Die 3 cm zijn net voldoende, al hadden het er naar mijn gevoel ook wel een paar meer mogen zijn.
De Bree top van Ondinneke kan je hier bewonderen.

Houd zeker mijn blog in de gaten want er komt binnenkort nog een naaisel voor mezelf aan in een stofje uit de nieuwe see you at six collectie. Wil je alvast een kleine preview zien? Volg dan ook mee op Instagram. Mijn gebruikersnaam is molemieke.

Verder ben ik ook druk in de weer met het opruimen van mijn naaikamertje. De enorme hoop 'te herstellen' is alvast weggewerkt en ook de rest van de rommel heeft zijn weg teruggevonden in de kast in plaats van daarbuiten. Er is dus nog plaats aan tafel als je zin hebt om eens met Ondinneke en mij mee te komen naaien. Dat kan op zaterdag 24 september om 19 uur bij mij thuis (in Hamont). Heb je zin om er ook bij te zijn? Stuur dan zeker een mailtje naar hutseprutske@gmail.com of molemiekesnaaiblog@outlook.be.


7 opmerkingen: