dinsdag 12 juli 2016

Owlicious

Na al het aanpaswerk van de Hanna jurk uit mijn vorige post, had ik zin in een snel en eenvoudig projectje. Het werd een trui voor Femke. Blijkbaar kunnen de avonden best fris zijn op onze vakantiebestemming dus een trui kon ze wel gebruiken.
Na het doorbladeren van verschillende tijdschriften en boeken ging ik opnieuw voor het patroon uit Stof voor Durf het zelvers 2. Ik tekende maat 110 over en liet Femke al eens passen voordat ik alles afwerkte. Om de mouwen met boordstof af te kunnen werken moest ik een flink stuk van de mouwen afknippen. Het lijkt wel of ze voorlopig enkel in de hoogte groeit...
De trui zit nog best ruim en voorlopig kan de boord ook nog wat omgeplooid worden. Zo kan ze hem hopelijk verder afdragen in de herfst en winter.

Ook de halsopening werkte ik af met boordstof en deze lijkt wel op haar maat gemaakt. Het sluit zo schoon aan. Daar kan ik echt van genieten...
Nu op naar nog meer vakantiegerief. Want het lijstje is nog lang niet af!

Stof: Owlicious, B-inspired by Poppy
Patroon: trui uit SVDHZ2

5 opmerkingen:

  1. dit is een trui die dagelijks wordt gedragen, ziet er zoooo zacht uit. eentje om in te wonen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk! Ik heb hier hetzelfde stofje liggen. Was aan het denken om er een soort van Candydress of zo van te maken maar met lange mouwen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh zo leuk. Zo wil ik eentje voor de kleintjes hier en eigenlijk ook voor mezelf :-)

    BeantwoordenVerwijderen