zaterdag 4 juni 2016

Een romantisch jurkje

Joepie, vandaag was het eindelijk droog genoeg om er op uit te trekken voor een fotoshoot. Toen ik laatst samen met een vriendin naar de stoffenwinkel reed kwamen we langs dit prachtig bloemenveld. Het leek me de ideale plek om foto's te maken van deze laatste creatie.
Jawel het is opnieuw een jurkje voor Femke. De ideale combinatie, een dochter die het liefste jurkjes draagt en de mama die ze zo graag maakt!

Voor dit romantische jurkje gebruikte ik nogmaals het basispatroon van stof voor durf-het-zelvers. Het voorpand knipte ik door, zoals ik hier ook al eens deed. Om de jurk van extra zwier te voorzien koos ik voor de rok met plooien. Ik deed ook een poging met tule om de rok meer volume te geven maar knipte er achteraf alles weer uit! De natuurlijke 'zwier' verdween hierdoor en het werd eerder een stijve bedoening.
Tijdens de fotoshoot zag Femke ineens één roze klaproos tussen al de rode exemplaren en dat leverde deze fantastische beelden op.

 "Kijk mama net zoals mijn jurk"!
 Dat bloempje was toch wel héél speciaal...

 Oh ja, en deze moest er ook nog even bij op verzoek van de kleine dame. Tot volgende keer, met nog meer bloemen!

Patroon: svdhz1
Stof: Stoffenspektakel

4 opmerkingen:

  1. Ooh wat mooi. Alles, het kind, de natuur, de jurk. Deze foto's zijn prachtig. Jammer dat de zwier verdween, maar de plooien geven het toch nog iets feeërieks...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig jurkje! <3 voor bloemenstofjes :-)

    BeantwoordenVerwijderen