Pagina's

zaterdag 28 november 2015

Zebra sweater met raglan mouwen en rolkraag

Een tijd terug, toen het buiten nog een heel pak warmer was, verschenen er in blogland prachtige creaties gemaakt uit de nieuwe panelen van Bambiblauw. De mooie dierenpanelen spraken me direct aan. De keuze tussen katoen of tricot was snel gemaakt, in gedachten zag ik namelijk al een mooi truitje voor tijdens de koudere dagen.

De stof bleef langer liggen dan voorzien en omdat het weer steeds kouder word maakte ik er een warm colletje op. De werkwijze en het idee van het extra bandje vond ik in Stof voor durf-het-zelvers 2.
 
Het patroontje van de raglan sweater kan je gratis downloaden hier op de site van Scattered thoughts of a crafty mom. Het is ook zeker een aanrader om eens tussen de andere gratis patronen te snuffelen.

Vlak nadat ik de patroondelen uitgeknipt had bekroop me even een gevoel van spijt. Had ik toch niet beter de zebra in het midden van de sweater laten uitkomen... Maar achteraf vind ik het geheel toch geslaagd en hij past heel goed. Femke had helaas geen zin om het op een foto vast te laten leggen. Tja, meisjes en barbies, daar komt geen camera tussen!


 
Patroon: Sequined Raglan Tunic Size 4 en rolkraag uit svdhz2
Stof: Paneel zebra Bambiblauw
Boordstof: Stoffenhuis Bree






4 opmerkingen:

  1. Heel geslaagd! Een vraagje: ik zou ook aan de slag willen met het gratis patroon van de Raglan Sweater en vroeg me af of de maten groot, normaal of klein uitvallen? Dochterlief wordt volgende maand 3 en is normaal gebouwd. Als ze de sweater komende herfst zou dragen, zou ze dan zwemmen in maatje 4 jaar of zou een maatje 2 jaar nog vlotjes passen? Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik moest het even terug opzoeken in de map met patronen. Dit was de 4 jaar en dochterlief was toen net 4 jaar geworden maar het is wel een kleintje ;-). Dus ik zou voor de 4 jaar gaan...

      Verwijderen
    2. Bedankt! Super toffe blog met leuke inspiratie-ideetjes! Keep up the good work!

      Verwijderen