maandag 2 juli 2018

Finch dress in een gekoesterd stofje

For English scroll down

De zomervakantie van de kinderen is begonnen en ook onze jaarlijkse vakantie komt stilaan in zicht. Dus toen Suz van Sewpony nog iemand zocht om mee te doen met de Finch blogtour stelde ik me snel kandidaat. Het was het ideale patroontje om dat dunne lichte stofje, dat al bijna 2 jaar in de stoffenkast lag, te verwerken tot een luchtig strandjurkje.
Door het dunne stofje is dit jurkje lekker fris maar geeft het toch die extra bescherming tegen de zon. Ik koos ook bewust voor 3/4 mouwen. Zo kan ze lekker in het water spelen zonder te verbranden en het stofje zelf is super snel terug droog.
Deze keer dacht ik er gelukkig op tijd aan om enkele detailfoto's te nemen. Ze zijn dan ook te mooi om niet te laten zien. Zo heeft de jurk dit mooie fronsje aan de zoom van de mouwen.
De mouwkop wordt ook een beetje gerimpeld. Dit maakt het inzetten van de mouw gemakkelijker vind ik en het ziet er ook mooi uit.
De jurk sluit achteraan met een striklint. Het is even wat prullen om zelf het biais te maken en alles netjes vast te stikken, maar net dat prullen doe ik graag. Het is ook leuk om eens een andere sluiting te maken dan een rits of knopen. 
Tot slot was er nog, zoals altijd, de zwiertest. Deze werd gelukkig ook goed doorstaan. Het is voor Femke nog steeds het belangrijkste criterium waaraan een jurk moet voldoen.
Het patroon is vanaf vandaag te koop in het Nederlands en met de code FINCHFRIENDS krijg je tot het einde van de blogtour 20% korting. Ben je nog op zoek naar meer inspriratie? Neem dan zeker eens een kijkje bij de andere deelnemers van de tour. Je kan ze onderaan dit blogbericht terugvinden.


English
Summer vacation has started over here. A few more days and we are leaving for our annual holiday trip. The perfect moment to sew a beach dress for Femke. The Finch dress was the perfect sewing pattern for this lightweight woven fabric that was in my stash for two years.

I made the dress with three quarter sleeves. This way the dress will protect her better against the sun. 
The sleeves are  slightly gathered and drawn in at the ends with elastic. I love this look!
The dress back features a keyhole opening with the bias being sewn into ties. It's a bit of work to make the biais and sew it on to the dress but the end result is totally worth it. No zipper or buttons this time.
As usual Femke did the spin test and the dress has enough twirl. For her that twirl is still the most important. If the dress has a twirl she always loves it.

During the tour you can buy the Finch pattern with 20% discount using the code FINCHFRIENDS. And if you need more inspiration take a look at the other bloggers. 

Molemieke//Kneesocks and Goldilocks//Kaatjenaaisels//zoe.van.den.heuvel
Flaflinko//Bel'Etoile//StraightGrain//des etoiles et des pois
IsewBlanche//Froeleintilia//AngieBurgett//Sewitcurly

5 opmerkingen:

 1. Ik heb genoeg aan dit prachtexemplaar om overtuigd te zijn😍. Hoe mooi is dit💕. En inderdaad, dat stofje, ik begrijp je liefde voor dit exemplaartje😘

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat staat ze toch altijd goed met dit soort romantische/dromerige jurkjes! Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo mooi en zo fris van kleur!!!!
  dit is gewoon fantastisch zeg!

  BeantwoordenVerwijderen