woensdag 2 mei 2018

Een lange jurk voor haar lentefeest

Afgelopen zondag vierde Femke haar lentefeest. Hoe haar jurk eruit moest zien, dat wist ze al heel lang op voorhand. Een lange jurk tot op de grond moest het worden en natuurlijk met roze erin.


Zoals gewoonlijk stelde ik het maken van de jurk uit tot het laatste moment. De foto's namen we het weekend voor haar feest en op vrijdagavond moest ik alles nog rolzomen. Over een deadline gesproken. 

Maar we hadden geluk. Het was een prachtige zaterdag voormiddag en doordat we lang genoeg gewacht hadden konden we foto's maken tussen de bloesems in Alden Biesen. Wat is het daar toch mooi! 
Fruitbomen, bloesems, mooie paadjes en hekjes. De ideale plaats om lentefeest/communiefoto's te nemen.
Onverwacht maakte ik er ook deze geweldige foto's. Ik vroeg Femke om te doen alsof ze de bloemen ging vastpakken maar in de plaats daarvan begon ze wild aan de tak te trekken...

De jurk is eigenlijk een herwerkte versie van Love pattern #9 van Duchess and Hare's. Aan het originele patroon werd wat gesleuteld en er werden meer opties toegevoegd voor zowel de rok als de bandjes. De maxirok is eigenlijk bedoeld om tot op de enkel te komen maar ik verlengde met enkele centimeters om aan de wensen van dochterlief te voldoen. Om de volle rok te bekomen die ze wilde werkte ik met drie lagen, een soort van chiffon, tulle en voering. Deze werden allemaal apart gerimpeld.  
 En jawel, het zwiert nog steeds!
De rug is nog steeds voorzien van elastiek zodat het bovenstuk mooi aansluit. Ik koos voor de tie straps, zo kan je kiezen of je de bandjes recht of gekruist laat lopen en het strikje dat je dan krijgt vond ik extra feestelijk.
 Femke is dol op deze jurk en feest of niet, ik denk dat ze hem nog vaak uit haar kleerkast zal halen. Ze straalde op haar dagje en daar doen we het toch voor.

Stof bovenstukje: Effen viscose beige van Veritas
Stof rok: stoffencircus
Patroon:  Love pattern #9.2 van Duchess and Hare's

6 opmerkingen: