donderdag 28 december 2017

Nog meer jongensgerief: fly pants


Een tijdje geleden hielp Davina me eraan denken dat ik nog geen gebruik had gemaakt van de cadeaubon van Olive Online. Ik koos deze bon uit de volle tafel met sponsoring tijdens de blogmeet. De bon belandde echter samen met alle kortingsbonnen in een apart bakje op mijn naaikamertje. En toen vergat ik hem...

Davina haar berichtje kwam op het perfecte moment. Een cadeaubon terugvinden terwijl net de nieuwe collectie van See you at six playtime uitkomt, dan kan je toch niet anders dan deze bestellen (en flink over je budget gaan natuurlijk ook). Voor Ellie and Mac mocht ik het nieuwe jongenspatroon van de fly pants uitproberen. Eigenlijk wilde ik eerst de tracks Jade groen gebruiken en er een zwarte sweater bij maken met een quote erop. Toen de stofjes aankwamen ging ik toch nog wat inspiratie opdoen op de blog van Naomi Sluijs en daar zag ik de geweldige combinatie van chai Oker en Milk Black en toen was ik gelijk verkocht.

Deze set was op twee avondjes klaar. De broek zit heel snel in elkaar. Enkel het opstikken van de kangoeroe zak en het maken en opstikken van de lusjes is even prullen. Om een mooi resultaat te krijgen driegde ik de zak eerst op de juiste plaats alvorens deze vast te stikken met een stretch steek.
Voor de trui gebruikte ik het Billie patroon van Zonen09. Ik nam een maat groter en legde voor- en rugpand niet tegen de vouwlijn maar er een beetje vanaf zodat hij net iets breder zou vallen. Alles werd afgewerkt met de bijhorende zwarte boordstof. Voor de kraag nam ik deze keer 60% van de omtrek, zoals Naomi uitlegt op haar blog. Het leek me zo weinig en ik had heel even schrik dat het niet goed zou komen. Maar die schrik was ongegrond. Die dames van de familie Sluijs die kennen er wat van. Wat ben ik blij dat ze hun tips hebben willen delen.


Ik ben ook heel blij dat ik terug de zin heb gevonden om voor Jo te naaien en ik vind hem super stoer in deze outfit maar bovenal blijft het toch een bandietje hoor!
Stof: See you at six playtime, gekocht bij Olive Online.
Patroon Trui: Billie van Zonen09

11 opmerkingen:

 1. Mooie maar ook stoere outfit om te chillen tijdens de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Speciale broek, ik weet niet of die hier zou aanslaan. De outfit vind ik meer dan geslaagd;

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow zo tof!! Super collectie weer he?! Hier ook flink ingeslagen (helaas zonder kortingsbon haha), alleen precies deze stofkes niet, hihi. Hij staat er super mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw,mooi combinatie! Zeer stoer en warm voor de winterdagen.
  knap gedaan Daisy!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi.
  Beste wensen voor het nieuwe jaar
  Groetjes
  Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe zit dat dan als je iets in de zak steekt? Wobbly bobbly?

  BeantwoordenVerwijderen