maandag 26 december 2016

Irene jurk nummer twee

Uitstelgedrag... Daar heb ik zeer regelmatig last van. Jullie ook?

Dit prachtige stofje, de 'parel'-knoopjes, de rits en het bijpassende garen, het lag al meer dan een maand klaar om er een tweede Irene jurkje van te maken. De planning was eigenlijk om direct na de eerste testversie van de Irene jurk een tweede exemplaar te maken. Dan had Femke mooi op tijd een kerstjurkje in de kast hangen.

Het eerste jurkje was echter direct een schot in de roos qua pasvorm en zodoende schoof dit projectje door tot enkele dagen voor Kerstmis.

Gelukkig maar dat dit jurkje zo snel in elkaar zit en dat er deze keer helemaal niks mis ging. Na een periode van veel tornen en gegrommel zitten we blijkbaar weer in de juiste flow. Zelfs de strepen liepen van de eerste keer door, zowel in de zijnaad als bij de rits. Het mag ook wel eens meezitten toch?
Ik kocht last minute nog een bijpassend shirtje om eronder te dragen al had ik me die moeite kunnen besparen. Mama, de jurk is mooi maar 'dit' niet hoor zei de jongedame (waarbij ze met een afkeurend gezichtje aan het shirtje trok). En eigenlijk heeft ze nog gelijk ook.


Patroon: Irene jurkje van Bel'Etoile, gratis te downloaden!!!
Stof: Jaquard - Blauw/Zwart/Wit gekocht bij het stoffenhuis
Parelknoopjes ook van bij het Stoffenhuis
5 opmerkingen:

 1. Super super mooi. Je fotomodel straalt erin. Juist uit de boekjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt grote fan van jouw creaties!
  Deze is weer een schot in de roos!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige Irene alweer! En oh... Ik sluit me zo aan bij je eerste zinnen, dat was net zo bij mij! Het verschil is enkel dat ik er nog moet aan beginnen, aan mijn tweede Irene die al zo lang in mijn hoofd zit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeer mooi stof, Femke straalt er in! het is je weer gelukt, knap werk!

  BeantwoordenVerwijderen