zaterdag 1 oktober 2016

Nog meer verwennerij

Volgen jullie de sew challenge nog die Davina organiseerde? Ik blijf het zo een leuk initiatief vinden en er werden al hele mooie creaties gemaakt. Door al die leuke blogposten te lezen en de creaties te bewonderen bleef de kaptrui, die ik eerst voor de challenge wou maken, in mijn gedachten hangen.

Herinneren jullie je de criteria nog? Iets Belgisch, cozy en iets om cadeau te doen. Awel dat deden we dus gewoon nog een keer. Deze keer werd het een kaptrui uit het boek Stof voor Durf-het-zelvers. Eentje waarvan ik de kap voerde met een super zacht teddy stofje.
De boordstof aan de onderkant van de trui en aan de mouwen zorgt ervoor dat de trui wat minder donker wordt. Maar ik miste precies nog een geel accent aan de hals. Om dit te breken dacht ik er eerst aan om een koordje door de kap te doen. Maar jullie weten vast ook wel waar voorwerpen zoals koordjes eindigen bij kleine kinderen. Ik kreeg in ieder geval enkele flashbacks van wat onze kinderen ermee aan wisten te vangen...

Even bladeren door de herfsteditie van de Ottobre bracht raad want daar stond een trui in waarbij de veters samen met de kap vastgestikt werden aan de hals. Wat een geweldige oplossing en wat blijft het toch leuk om die nestelogen erin te kunnen kloppen!
In dezelfde Ottobre stond ook een tof broekje dat ik wel eens wou uitproberen. Dus viste ik nog wat restjes uit de kast. Het was eigenlijk niet de bedoeling om een volledige outfit te maken maar eigenlijk past het wel tof bij elkaar.
Ons neefje zal er vast super schattig mee staan!

Kaptrui: Crispy Crickets By Poppy en gele boordstof van bij Het Stoffenhuis. Patroon uit Stof voor Durf-het-zelvers.

Broek: Gestreepte tricot en boordstof gekocht op het stoffenspektakel. Patroon uit Ottobre Herfst 201612 opmerkingen:

 1. Zou precies willen dat mijn zoontje jou neefje was ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou precies willen dat mijn zoontje jou neefje was ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ik zag anders dat je voor jou zoontje ook een prachtige kaptrui maakte ;-).

   Verwijderen
 3. zo tof!! beide stuks, maar idd, die kaptrui, ooooh, ziet er zalig uit!! en met die ingestikte veters, zo origineel!!heel leuk! en idd, de sew challenge was leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Barbara, laat ons hopen dat er volgend jaar nog zo'n challenge komt ;-)

   Verwijderen
 4. Amai, heel mooi allebei, maar vooral die trui gaat de show stelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi combinatie en perfect afgewerkt Daisy!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zeer schoon en wat een leuk idee van die koordjes.

  BeantwoordenVerwijderen