dinsdag 9 augustus 2016

Zomerse pyjama's met dat tikkeltje extra (KCW august)

Het begint meestal met "mama ik heb honger" en even daarna volgt  "mama ik heb nog steeds honger". Als ze dan zelfs soep of fruit willen eten weten we hier hoe laat het is, er komt weer een groeispurt aan.

Daarom koos ik ervoor om deze pyjama's voldoende ruim te maken. Voor Femke knipte ik maatje 110 en voor Jo maat 134.
Het t-shirt van Femke heeft een diep uitgesneden rug en de hals is aan de binnenkant afgewerkt met een biesje. Het broekje is de ondertussen wel al bekende Pippa pants van Emma en Mona maar dan de nog luiere versie met een simpele zoom in de broekspijpen.


Voor Jo maakte ik een shirt uit een oudere Ottobre en voor de eerste keer werkte ik de mouwen af met een mouwboord. Ook een zeer geslaagd experiment als je het mij vraagt. Voor de broek maakte ik een super eenvoudige versie van de Cyriel short. Een versie zonder zakken, zonder gulp, zonder plat stuk en zonder omgeslagen broekspijpen. Klaar in 1-2-3!

Wat was het leuk om nog eens nieuwe dingen uit te proberen. Zo zie je maar weer, van experimenteren kan je leren! Dat vraagt om een vervolg bij het maken van de herfst pyjama's...Pyjama Femke:
Shirt nr 9 uit Kippie 3/2013. Stof Mint Lion van Elvelyckan (Pindanutjes)
Broekje: Pippa pants van Emma en mona . Stof Paradise Mintgreen by Poppy (Pindanutjes)      


Pyjama Jo:
Shirt nr 25 uit Ottobre 1/2006. Origami Dino's in Mint tricot van Dapper (Pindanutjes)
Cyriel short uit La maison Victor 3/2016. Sweaterstof Criss Cross by Poppy (Het stoffenhuis)
5 opmerkingen:

 1. Heel heel mooi. Zo zou ik meteen willen gaan slapen ;-). Of een pyjamaparty organiseren zodat ze eens kunnen stoefen met hun mooie outfits :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel heel mooi. Zo zou ik meteen willen gaan slapen ;-). Of een pyjamaparty organiseren zodat ze eens kunnen stoefen met hun mooie outfits :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw die zijn echt super leuk. Ze boffen maar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke pyama's! Hier wordt het patroon van de Pippa Pants ook graag gebruikt, voor pyama's of een eenvoudig shortje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke pyama's! Hier wordt het patroon van de Pippa Pants ook graag gebruikt, voor pyama's of een eenvoudig shortje :)

  BeantwoordenVerwijderen