vrijdag 10 juni 2016

Nog meer bloemen

Toen Femke vorig jaar startte met balletlessen had ik nooit gedacht dat ik daar zulke toffe mensen zou leren kennen. De gesprekjes tijdens het brengen en ophalen en ook het helpen achter de schermen tijdens de optredens groeide uit tot mooie vriendschappen.

Toen ik hielp met het maken van de kostuums bleek dat deze dames dat ook wel wilden leren en het idee om een naaiclubje te starten werd geboren. Sinds oktober dit jaar komen we om de 14 dagen op donderdagavond samen om te naaien.

Drie van deze dames waren complete beginnelingen en eentje had in het middelbaar wel al wat naailessen gehad op school. In het begin was het voor mij onmogelijk om zelf achter de naaimachine te kruipen. Het was soms best vermoeiend om ze allemaal even goed te helpen, maar ook zo leuk om die blije reacties te zien als een projectje goed lukte. En wat ik al die tijd voor ogen had, dat hebben we nu stilaan bereikt. Namelijk super gezellige avondjes waarbij we alle vijf achter de naaimachine zitten en gezellig kunnen babbelen over vanalles en nog wat.

Afgelopen donderdag lukte het voor de eerste keer om zelf mee achter de naaimachine te kruipen en toen maakte ik alvast de broek van deze Ally jumpsuit.
Zoals altijd was ons dametje weer super blij. ze liep maar te stuiteren jumpsuit, jumpsuit, jumpsuit. Dus drie keer raden wat ze aan het roepen was toen ik deze foto nam...
Ook haar nieuwe 'grote' fiets moest mee op de foto.
Ze kan amper met haar voetjes aan de grond maar schrik heeft deze vierjarige niet want ook deze stunts moest ze even laten zien. Ik heb geen idee van wie ze dat heeft, in ieder geval niet van mij... 

Ik maakte voor deze jumpsuit maatje 104 en verlengde tot maat 110. Eigenlijk is hij nog wat te groot maar ze wou hem zo graag aan. Hopelijk heeft ze er evenveel plezier van als van de jumpsuit die ik twee jaar geleden voor haar maakte. Die doet namelijk nog steeds dienst maar dan nu met korte broek.

Patroon: Ally Jumpsuit, La Maison Victor editie 3 zomer 2014
Stof: Katoen, stoffenspektakel
Kamsnaps: kleurenmix.nl
Koord: Het Stoffenhuis, Bree

2 opmerkingen:

  1. Supermooie jumpsuit in een zomers stofje! Zelf maakte ik nog nooit een jumpsuit, maar misschien moet ik dat toch eens overwegen :-)

    BeantwoordenVerwijderen