woensdag 22 juni 2016

Mieren in huis

Bijna iedereen zal het al wel eens hebben meegemaakt dat je 's ochtends opstaat en de woonkamer of keuken vol zit met mieren. Hier is dat ieder jaar hetzelfde. Met zoveel opvangkindjes in huis wil je niet weten waar allemaal eten aan hangt. Dat eten kunnen de mieren blijkbaar al van ver ruiken.

De grote middelen worden hier dan ingezet om ze zo snel mogelijk buiten te krijgen. Want mieren in huis vind ik helemaal niet leuk. Totdat ik het tricot stofje van Andrea Lauren zag met ... je raad het al mieren op. Deze zullen we toch maar niet buiten jagen!


Voor Femke maakte ik opnieuw een Candy Dress. De zakken en de halsboord werkte ik af met  oranje roze tricot. Ook een bijpassende Viola legging mocht niet ontbreken. Ik koos voor beide patronen maat 110 maar verlengde de Candy Dress tot maat 134. Tja, als er dan nog een hete zomer komt kan ze de jurk in het najaar zeker nog doordragen.

Tot mijn grote vreugde bleek er uit de overschot van de luttele 75cm die ik kocht ook nog een Malik shirt te passen. In plaats van te werken met biesjes uit dezelfde stof koos ik voor de eerste keer voor elastische biais. Dat laatste heb ik me wel even beklaagd toen ik alles opnieuw los moest halen omdat de armsgaten te strak zaten bij onze gespierde bink. Na het vergroten van de armsgaten paste het gelukkig wel als gegoten.

En zo bleef er niet meer over dan wat restjes en een lapje van 15 op 10 cm van deze mierenstof.
Stof: Antz white summersweat van Andrea Lauren. Gekocht bij Stof 'n Love.
         Viscose/Jersey Koraal. Gekocht bij het Stoffenhuis in Bree

Patronen: Candy dress, La maison Victor lente 2014
                Viola legging: La maison Victor editie maart/april 2015
Malik Shirt: La maison Victor editie mei/juni 2015


4 opmerkingen: