zaterdag 19 december 2015

Tinny jurk wordt kerstjurk

Een nieuw jurkje voor de Kerstdagen, dat was de missie. En het is gelukt, al ging het deze keer niet van een leien dakje. Meestal ben ik degene die pas enkele dagen voor het feest aan een nieuw kledingstuk begint. Gelukkig was ik er dit jaar op tijd bij want bijna alles wat mis kon gaan ging ook daadwerkelijk mis!
Het begon al met het knippen van het kraagje. In welke richting leg je die nu op de stof? Gelukkig bestaat er zoiets als naaigroepen op Facebook en vooral behulpzame mensen die daar ook op kijken. Na de eerste keer knippen bleken alle rendieren ondersteboven te staan. Leuk hoor zo'n stofje waarbij de diertjes alle richtingen uit gaan. Bij de tweede poging stonden ze er gelukkig wel goed op.
De mouwen knipte ik ook helemaal verkeerd. Pas toen ik ze aan het lijfje wilde stikken kwam ik erachter dat ik de pofmouwen had geknipt in plaats van de gewone mouwen. Weeral opnieuw dus!

Daarna kwam het afwerken van de zoom. Dat dacht ik even snel te doen. Helaas was het biasband zo'n 20 cm te kort. Hulplijn 'mama' werd gebeld en die had nog wel wat voor me liggen. Helaas bleek het lint smaller te zijn en na het lostornen van de vorige band stikte ik de nieuwe er nog eens aan de verkeerde kant op!!!

Als allerlaatste bleek bij het opstrijken dat de gouden rendieren zelfs onder een strijkdoek niet bestand waren tegen de warmte. Hierdoor zijn enkele rendieren wat uitgelopen. Gelukkig let onze kleine meid hier allemaal nog niet op. Ze is in de zevende hemel met haar zwierjurk.Laat ons hopen dat de volgende Tinny jurk vlotter ineen zal zitten want geef toe, het is toch een prachtig patroon!

Patroon: Tinny jurk van Straightgrain met peter pan kraagje, gewone mouwen en een cirkelrok.
Stof: Kerststofje van op het stoffencircus2 opmerkingen: