zondag 8 januari 2017

Henry hoodie

Het is begin 2017, het moment bij uitstek waarop we goede voornemens maken voor het komende jaar. Ik startte alvast met mijn eerste goede voornemen, namelijk wat meer naaien voor mijn twee mannen. Vooral de grootste man in huis wordt verwaarloosd op dat gebied. Hij kreeg in 2016 zelfs niks, noppens, nada!

Het is niet dat hij niks zelfgemaakt wil hoor, integendeel. Hij vraagt al langer achter een nieuw hemd en truien. Helaas betekent een 'grote' man echter ook om een aangepast patroon en het is daar dat bij mij het schoentje wringt.

In november al kocht ik 3 mooie sweaterstoffen. Het feit dat ik deze dikke stoffen niet meer in de stoffenkast gepropt kreeg speelde ook in manlief zijn voordeel, want zo kon ik dit project niet te lang negeren. Deze dikke sweaterstof met jeanslook was de eerste van de stapel die omgetoverd werd tot een Henry Hoodie.

Een geweldig patroon, dat ik zeker nog eens ga maken nu alle aanpassingen gebeurd zijn. Voor mijn 'grote' man verlengde ik de mouwen en de onderkant van de trui. De zak maakte ik dan weer kleiner en stikte ik vast met een sierstiksel in plaats van met een gewoon stiksel. Ook de raglanmouwen werkte ik af met hetzelfde sierstiksel om de trui toch net iets meer te geven. Na wat goede voornemens en een half uurtje werk zaten de boorden er ook aan en was de trui af.

Manlief blij en hij zei maak er zo nog maar een stuk of 5 😲.En wat zijn jullie goede voormenens op naaigebied voor 2017? Ik ben heel benieuwd.

Groetjes Daisy


Stof: Sweaterstof gekocht op het stoffencircus
Patroon: Henry Hoodie, La maison Vicktor Maart-april 2016.

https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete

7 opmerkingen:

 1. Super mooi. Ik geef manlief gelijk... zo vijf extra ;-) wil iedereen wel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dit jaar ook eens iets te maken voor G. Die jongen werd echt zwaar verwaarloosd tot nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super! Ik ben dit jaar ook gestart met een hoodie voor manlief :-). Bij patroon van Burda.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, heel tof!! Hij zal wel content zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig!! Manlief wordt bij mij ook wel zwaar verwaarloosd op gebied van zelfgemaakte kleding. Misschien moet ik ook nog eens een inspanning doen :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, dan heb je z'n bestelling vast binnen voor dit jaar. Die hoodie is ook superleuk. Dus ik snap wel dat hij er nog een paar wil hebben.

  BeantwoordenVerwijderen