maandag 8 februari 2016

Last minute Elsa jurk en cape

Alaaf, het is weer carnaval!!! Wij zijn fervente carnavalisten waarbij carnaval ieder jaar een hoogtepunt is. Jullie ook?

Hier begon het met de deelname aan het prie-eskamp vur de schwoanst verklei-jden oftewel het prijskamp voor de schoonst verkleedde. Ieder jaar deden de mannen mee en regelmatig wonnen ze ook een prijs.

Vorig jaar beslisten diezelfde mannen dan twee weken voor de carnavalsoptocht dat ze mee gingen doen als kleine groep. Het leek onmogelijk op zulke korte tijd maar ze wonnen toen de eerste prijs en dat deden ze dit jaar nog eens over!

Het stikken van het tafellaken, lintjes en dergelijke kostte me toch iets meer tijd dan ik gedacht had en dan was er ook nog die vervelende griep. De stof voor een Elsa jurkje voor Femke verdween in de kast en ik kocht dochterlief snel een tweedehands Mega-Mindy pakje.

Door het slechte weer van eergisteren en het vooruitzicht op een weekje verlof besloot ik ook last minute om de boel de boel te laten en toch aan de Elsa jurk te beginnen. Het beeld van hoe de jurk moest worden had ik eerder al op papier gezet en het Tinny patroon van Straight grain werd verknipt tot deze prachtige jurk.
De bijhorende zelfgetekende cape maakte ik al eerder en in tweevoud zodat dochterlief er binnenkort nog een vriendinnetje blij mee kan maken op haar verjaardag.
En zo trok er een trotse prinses naar de optocht om naar haar papa te gaan kijken, die verkleed was als schoon portret! (Ps de papa is het linkse schilderij)


2 opmerkingen:

  1. Het woord alaaf gebruik ik nooit omdat ik het niet ken :). Mooi hoor die prinses.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heeeeel mooi gemaakt.. vind de cape ook heel gaaf

    BeantwoordenVerwijderen