zaterdag 24 juni 2017

Coco Island Romper and Dress + winnaar giveaway

Denken jullie bij de titel van deze blogpost ook gelijk aan een tropisch eiland? Ik in ieder geval wel. Wanneer je Coco Island intypt bij Google dan kan je heerlijk beginnen dromen over een vakantie met witte standen.

De naam past ook perfect bij dit nieuwe patroon van MODkid. Het is namelijk een heel zomers ontwerp met verschillende opties. Zo kan je een jurk of een jumpsuit maken en kiezen voor een open rug met halter of een split op de rug. Alle versies zijn even mooi en het was moeilijk om een keuze te maken.
Na lang twijfelen ging ik dan toch voor de jumpsuit met open rug. Het is misschien niet ideaal voor kleine kinderen maar hij is zo mooi en jurkjes hangen er ondertussen wel voldoende in de kast.
Over de stoffenkeuze waren zowel Femke als ik het direct eens. Zeg nu zelf, tropische eilanden, daar horen toch flamingo's bij. Ze staat ook heel goed met deze groene tinten vind ik en iets groen, dat hing nog niet in haar kleerkast. Ik gebruikte hier tricot maar het patroon is ook geschikt voor katoen.
Bij de eerste poging om foto's te nemen had Femke er helemaal geen zin in. Ze bleef steeds haar rug draaien als ik een foto probeerde te nemen. De dag erna stopten we na de zwemles bij het scatepark voor een tweede poging en daar liet ik zowel Jo als Femke lekker klimmen en rondrennen. Ze genoten er volop van.

Op het laatste werd ik dan beloond door een dochter die tussen het rennen van de ene naar de andere kant toch enkele seconden wou poseren. Die paar tellen waren gelukkig voldoende om enkele mooie foto's te nemen.

Wij zijn helemaal fan van dit nieuwe patroontje en ik ben van plan om ook snel de rug met split uit te proberen maar dan als top. Want topjes, die kunnen we nog wel gebruiken hier.

Als laatste rest me dan nog om de winnaar van de Giveaway bekend te maken. Wat was het leuk om al die lieve reacties te lezen zeg! Dankjewel hiervoor. Om de winnaar te bepalen liet ik Jo deze keer een nummer kiezen en hij koos resoluut voor reactie nummer 7. Vanmiek, gefeliciteerd! Stuur je me even een mailtje op molemiekesnaaiblog@outlook.be om alles verder te regelen?

Patroon: Coco Island Romper and Dress van MODKID
Stof: Tricot met Flamingo's van bij Het Stoffenhuis

Hopelijk tot de volgende keer!

Groetjes Daisy
https://www.bloglovin.com/@daisymolemans

maandag 19 juni 2017

Iets weggeven is leuk, maar iets krijgen toch ook #blogmeet

Het is al meer dan een week geleden dat Davina opnieuw een blogmeet organiseerde. Er werd al uitvoerig over geblogd en misschien denk je wel "waar komt die nu nog mee af".

Maar zo'n blogmeet op poten zetten, daar kruipt toch flink wat werk en voorbereidingen in. Daarom dat ik Davina en de gulle sponsors toch nog even in de schijnwerpers wil zetten. Naast een gezellige avond met medeblogsters ging ik namelijk naar huis met deze buit.
De dag van de blogmeet was het prachtig weer. Toen Ondinneke en ik na iets meer dan een uur rijden aankwamen in Merksem zaten er al een paar dames gezellig buiten te praten. Het was heel leuk om te zien hoe die kring steeds groter en groter werd. Ik heb er enorm van genoten om de gesprekken tussen de  andere blogsters mee te volgen. Zelf had ik echter voor de tweede keer super veel zenuwen. Het is zo raar om de personen die je al een tijdje volgt in het echt te zien. En wat zeg je daar dan tegen? Zelf durf ik het ijs niet te breken hoor, of als ik het wel probeer dan komen er meestal vreemde dingen uit...

Gelukkig bedachten Delphine en Sarah daar iets op. Een leuk spel met allerlei stellingen waarbij je een stoel door moest schuiven als het antwoord ja was en anders moest blijven zitten. Zo belandde je af en toe bij iemand op de schoot  of kwam er iemand op je zitten. Ik zit hier net achter het trio verstopt.
Delphine en Sarah bedachten ook het idee om een vlaggenlijn te maken voor Davina. Iedereen naaide een vlagje en Delphine maakte daar een mooie lijn van. De vlaggenlijn was net lang genoeg om heel de kring rond te gaan en daar moest natuurlijk ook een mooie foto van genomen worden.
Daarna was er nog een stoffenruilspel en daarna deden we bingootjedraai (dit heb ik even gekopieerd van bij Davina, het klinkt gewoon zo leuk). Wiens nummertje eruit gerold kwam, mocht van de enorme prijzentafel iets kiezen. Ik koos een cadeaubon uit en die bleek van Olive Online te zijn. Zo'n bon, dat komt altijd wel van pas!
Voor de challenge gekoppeld aan de blogmeet mag ik aan de slag met de roze kamsnaps van Babarum en het mooie stofje van Cas & Nina past daar perfect bij.
Ook de kortingsbon van Straightgrain en Cas & Nina nam ik maar al te graag mee naar huis.
Het was een toffe avond en dat allemaal dankzij Davina, Sarah, Delphine, Stefanie en alle sponsors. Hopelijk komt er snel een vervolg. Dan stoppen we eerst bij een eettent (Ondinneke vergat namelijk vooraf te eten waardoor we eerder vertrokken op de blogmeet om te voorkomen dat ze helemaal van haar stokje zou gaan.) En dan laten we die zenuwen hopelijk eens thuis.

Ps. Vergeet niet je kans te wagen om de Giveaway te winnen.

Groetjes DaisyEen overzichtje van alle sponsors, in willekeurige volgorde:


https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285

zaterdag 17 juni 2017

300 volgers via bloglovin = tijd voor een Giveaway!

Wow! Afgelopen week zat er een mailtje van Bloglovin in mijn postvak om me er attent op te maken dat de kaap van 300 volgers bereikt was. Zo fijn om te lezen. Het is echt onvoorstelbaar hoeveel volgers er de afgelopen maanden bij zijn gekomen. Dit had ik echt niet verwacht.

Daarom wil ik jullie dus verwennen met een giveaway. Benieuwd wat er te winnen valt? Wel de inhoud van dit mandje.
Aangezien het laatste wat ik naaide de love pattern #9 is, besloot ik aan Bernadette van Duchess and Hare te vragen of ik hiervan een patroontje weg mocht geven. Tot mijn grote vreugde wilde ze het zelfs sponsoren! Het patroon heeft nog veel meer mogelijkheden dan de jurk die ik in mijn vorige post liet zien. Zo heb je de keuze tussen een jurk, een romper of een korter jurkje met een broekje onder. Ook zijn er 3 verschillende opties voor het voorpand zoals hartvormig, een V-hals of gewoon recht. En natuurlijk de vleugels niet te vergeten! Hieronder zie je alle mogelijke opties. Kijk voor meer inspiratie en uitleg zeker ook eens op de website van Duchess and Hare. De winnaar krijgt een kortingscode waarmee het pdf patroon aangekocht kan worden.
Aangezien ik ook iets van mezelf in de giveaway wilde stoppen besloot ik 1 meter extra te kopen van de nieuwe See you at six Cotton Lawn - Grill M - Bruin/Koper. Het is echt mijn favoriete stofje uit deze nieuwe playtime collectie.

Sincha van Het Stoffenhuis schonk ook nog 1 meter elastisch tailleband met koperen lijnen uit dezelfde collectie. Deze elastiek is de mooiste die ik tot nu toe al zag. Echt waar dit is zo een prachtige kwaliteit! Ik ben super blij dat ik ook deze mag weggeven.
Maar, wat moet je hier nu voor doen?
  • Volg mijn blog via bloglovin.
  • Laat een reactie na onder deze post waarin je vertelt waarom je me graag volgt (kwestie van te weten wat jullie graag lezen ;-))
  • En kom op 24 juni zeker kijken of je gewonnen hebt.
 Heel veel succes!!!

vrijdag 16 juni 2017

Love pattern #9

🎶 Geef me vleugels. Ik wil vliegen op de golven van de wind 🎶

Dit vrolijke deuntje zit sinds enkele dagen in mijn hoofd. Niet zo verwonderlijk, want het past perfect bij deze nieuwe jurk.
Een jurk met vleugels, hoe gaaf is dat wel niet. Ik wist in ieder geval direct dat ik hiermee punten kon scoren bij ons kleine dametje en stelde me dan ook snel kandidaat als tester.

Dit patroon is van Duchess and Hare en heeft de prachtige naam Love pattern #9. De jurk werd door Femke echter direct benoemd tot "elfenjurk".
Niet alleen tot elfenjurk trouwens, maar ook tot favoriete jurk. Wanneer ze deze jurk draagt begint ze ook spontaan te dansen en daar laat ik jullie graag even van meegenieten.


Iedere dag vraagt ze of ze haar elfenjurk aan mag doen. En ook of de jurk aan mag naar school. Of die tere vleugels een hele dag school zouden overleven, daar vrees ik een beetje voor. Gelukkig bedacht de ontwerpster een handig systeem met een knoopje. Zo kan je de vleugels gemakkelijk bevestigen en ook loshalen wanneer nodig.
Bijna ieder meisje zou hier blij van worden denk ik. Omdat dit nieuwe patroon samenvalt met 300 volgers via bloglovin geef ik morgen dit patroontje en 1 meter van de nieuwe see you at six stof weg. Houd de blog dus goed in de gaten en wie weet win jij dit binnenkort wel!


Hopelijk tot de volgende keer!

Groetjes Daisy

woensdag 7 juni 2017

Mijn nieuwe liefde!

Meer dan een maand geleden is het al dat Het Stoffenhuis een super gezellige Sew & Meet organiseerde. Wat was het een heerlijke dag. Samen naaien met gelijkgestemde zielen, een heerlijke high tea en op het einde van de dag naar huis met afgewerkte projectjes. Of in mijn geval een zo goed als afgewerkt project. Een project dat nog meer dan een maand lag te wachten op een sluiting. Foei zeg!

Maar goed, vandaag werkte ik dan eindelijk de Accordi-Anna Wallet af. Jawel een portemonnee, voor mezelf nog wel. Had ik daar ooit alleen aan durven beginnen? Echt niet! Het was Ann, een geweldig gezellige dame die ik op naaiweekend leerde kennen, die voorstelde om samen naar de Sew & Meet te gaan. Ze bestelde zelfs het patroon voor mij toen dat niet lukte en ze hielp me de portemonnee te maken. Ik ben haar zo dankbaar, want zonder haar hulp had ik dit nooit alleen klaargespeeld. Ann is echt wel een crack als het gaat over het maken van tassen. Haar werk kan je hier op haar instagram bekijken, mocht ik je nieuwsgierig hebben gemaakt.
Is de binnenkant van deze portemonnee niet prachtig?
Er is een groot rits vak waar je al je kleingeld in kwijt kan.
Voldoende vakjes waar het briefgeld in kan of waar je andere interessante papieren kan steken. Voorlopig zijn deze vakjes nog leeg, wegens nog niet in gebruik. Ik ben er echter zeker van dat het niet lang zal duren voor ze vol zitten met bonnetjes, briefjes, ...
Er zijn ook twaalf kaartenvakjes. Ideaal voor de belangrijkste kaarten. Voor de andere pasjes, die van de kledingwinkels ga ik binnenkort eens op zoek naar een leuk opbergsysteem. Tips hiervoor zijn altijd welkom.

 En voila, daar staat hij dan te blinken. Ik ben er helemaal verliefd op! Klaar om geld uit te geven in stijl. Dit is toch zoveel mooier dan mijn oude zwarte portefeuille.


Patroon: Accordi-Anna Wallet van u-handbag
Stof, kurkleer en versteviging: allemaal gekocht bij Het Stoffenhuis
Sluiting: K-bas

https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285