vrijdag 18 augustus 2017

Softshell jas en Giveaway!

Na alle naaisels van de afgelopen tijd werd het hoog tijd om zoonlief ook nog eens van nieuw gerief te voorzien. Oh, je had zijn gezichtje eens moeten zien oplichten toen ik vertelde dat hij deze keer weer aan de beurt was. 

Het valt me steeds meer op dat hij toch graag naaisels van mama's hand krijgt. De vorige creatie was alvast een schot in de roos. Op vakantie droeg hij alle dagen de zelfgemaakte zwemshort. De andere twee exemplaren wilde hij gewoon niet meer dragen. Gelukkig maar dat ik een tube wasmiddel mee had op reis.

Ook het opmeten en tussentijds passen was deze keer geen probleem. Ik heb hem nog nooit zo omhoog zien springen als ik vroeg om tussendoor eens te passen. En dan kwam het moment van de foto's. Awel eerlijk waar, foto's nemen van zoonlief dat is echt niet gemakkelijk. Meestal trekt hij gekke bekken of blijft hij gewoon niet stilstaan. Maar..ik heb hem nog nooit zo zijn best zien doen als deze keer!
Er was de echte modellenlook zoals hieronder...
En toch ook nog een beetje deugenieterij...
Zien jullie trouwens het verschil met eerdere foto's? Ik kreeg namelijk een nieuwe lens voor mijn verjaardag en ben er super blij mee. Maar dat is niet alles, ik mag iemand van jullie trakteren op een gratis patroontje van deze Softshell Jacket en omdat ik zo blij ben met mijn nieuwe lens doe ik er nog een fotoshoot in het pittoreske Limburg bovenop! Laat gewoon even weten in een reactie of je hier interesse in hebt. Volg je via bloglovin of instagram dan gaat je naam nog een tweede keer in de namenpot.

Wil je nog een extra kans maken op het patroontje, ga dan eens een kijkje nemen bij Hutsepruts. Ze mag ook een patroontje weggeven en heeft beloofd om mee te gaan als tassendrager tijdens de fotoshoot!

Veel succes en hopelijk tot de volgende keer.

Groetjes Daisy


Patroon: Softshell Jacket van Gracious Threads. De jas is nog tot 25 augustus te koop met korting!
Stof: Softshell van Driessen stoffen.
Paspel: Zelfgemaakt van een oud fluovestje.
Rits: Stoffeparadijs Valkenswaard
https://www.bloglovin.com/@daisymolemansdonderdag 17 augustus 2017

Als dochterlief zelf de stof kiest #Arlow Dress

Wat doe je als dochterlief bij ieder stofje dat je uit de stoffenkast haalt een stopteken maakt met haar handen en roept "nee, nee, neeeeeeeeeeeeeeeeeee"? 

Wel, ik besloot na de vijfde poging dan maar om haar zelf te laten kiezen. Eigenlijk was ik niet van plan om nog een zomerjurkje voor haar te maken maar ze besliste er anders over. Het moest en zou een bloemenjurk worden in een goedkoop stofje dat ik eigenlijk gekocht had om eens een proefmodelletje in te maken. 
Nu is het dus niet alleen haar lievelingsjurk, het is ook zowat de goedkoopste jurk die ik al maakte. Ik combineerde de stof namelijk met overschot van mijn Anza jumpsuit.  Het kraagje, de ruffles en het striklint op de rug knipte ik uit deze stof.
Met de knopen had ik ook geluk. In de goodiebag van het naaiweekend in Zutendaal zat een zakje met verschillende knopen en daarin vond ik de knopen die ik zocht. Zijn ze niet mooi?
Ook de zakken werden ondertussen al grondig uitgetest. "Mama kijk, alle kappersspullen passen erin" riep ze vrolijk toen de volledige inhoud van haar kappersdoos er in stak. Tijdens het nemen van de foto's verdwenen haar handjes ook steeds in de zakken. 
We scoorden trouwens een enorm compliment dankzij Femke haar stoffenkeuze want oma (die zelf ook kleding naait) vroeg waar ik deze mooie jurk gekocht had. Je kan je wel inbeelden hoe trots ik toen was. 

De jurk is niet helemaal mijn smaak maar als ik Femke zo zie stralen in deze jurk, dan smelt ik gewoon bij het zien van dat blije gezichtje.

Er werd hier ten huize Molemieke's nog iemand heel erg blij gemaakt maar meer daarover over enkele dagen. Hou de blog in de gaten want er hangt een leuke giveaway aan vast!

Hopelijk tot dan.

Groetjes Daisy


 Stof: Katoen van bij Driessen stoffen
 Patroon: Arlow dress van Bebekins.

dinsdag 8 augustus 2017

Oh sweet Josephine

Zijn jullie klaar voor een foto overload? Ik heb namelijk super veel foto's van de Josephine dress van Bella Sunshine Designs. Kiezen tussen de foto's was gewoon te moeilijk dus in plaats van een heel verhaal te typen neem ik jullie deze keer eens mee op pad. Het pad van de naaikamer tot de oude schuur bij mijn schoonbroer, op zoek naar mooie foto's.

Het eerste plekje om foto's te nemen is tegenwoordig standaard boven op het tafeltje in de naaikamer. Doordat het dicht bij de raam is en de muur er wit is, is het een perfect plekje om te fotograferen.
 Onderweg stopten we nog even bij een fietsbrug.
Om daarna te eindigen bij het stukje bouwgrond dat mijn schoonbroer en zijn vriendin onlangs kochten. Er stond nog een prachtige oude schuur op en daar wou ik graag eens foto's gaan nemen voordat het gesloopt werd.


 We deden ook een poging binnen in de schuur al bleek het er net te donker te zijn om mooie foto's te nemen.
En ook het achterste vervallen stukje konden we gebruiken. Hier stond nog wel een deur maar geen dak meer.

Best jammer dat de schuur er nu niet meer staat, maar er komt vast een heel mooi huisje in de plaats.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee op pad te gaan en hopelijk tot de volgende keer!

Groetjes DaisyStof: Driessen stoffen
Patroon: Josephine Dress & top van Bella Sunshine Designs, nog tot vrijdag 11 augustus te koop met korting!

https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285
woensdag 2 augustus 2017

Te mooi om niet te delen

Alweer een hele tijd geleden mocht ik de Imari shorts van Sansahash uittesten. De grijze versie die ik hier al eerder toonde is nog steeds één van mijn favorietjes. Het pofbroekje kruipt door de dag nog een beetje omhoog en wordt dan zelfs nog schattiger.

Vandaar dat ik ook graag de allereerste testversie met jullie deel. Deze eerste versie pofte nog net een beetje meer en vanaf dat moment was ik helemaal om en dikke fan van pofbroekjes.

De zakken achter op de broek werden achteraf ook nog een klein beetje aangepast. Femke is er grote fan van. Al durft ze soms ook wel wat te overdrijven, zoals op de tweede foto. Even was ik bang dat ze de hele broek naar beneden zou trekken. Wat een geluk dat de elastiek strak genoeg zat.

Voor deze Imari shorts gebruikte ik de overschot van de Irene jurk. De kleur en de structuur, ik blijf het zo mooi vinden en ik was dan ook super blij dat ik deze short er nog uit kreeg.

Ik hoop dat we een heel mooie nazomer/herfst tegemoed gaan zodat dit broekje nog veel uit de kast kan komen. En over herfst gesproken, ik ben al volop begonnen aan de najaarscollectie en jullie?

Patroon: Imari pleated shots van Sansahash
Stof: Stoffencircus

Hopelijk tot de volgende keer!

Groetjes Daisy

Volgen?

donderdag 13 juli 2017

Trendsetter op het strand met deze nieuwe zwembroek?

Palmbomen zie je de laatste tijd overal. Je hebt er vast al wel kussens, dekbedovertrekken, behang, kledingstukken of iets anders van zien passeren. Vooral het patroon van de bladeren is zo mooi. De bomen vind ik ook heel mooi hoor, vooral op één of andere tropische vakantiebestemming.

Deze creatie is trouwens helemaal geschikt voor dat laatste. In gedachten zie ik het al voor me. Jo in zijn nieuwe zwembroek op een prachtig wit strand tussen de palmbomen. Dat klinkt toch heerlijk nietwaar? Veel beter dan de realiteit van foto's nemen aan het zwembad thuis terwijl er een behoorlijk koude wind staat.
Gelukkig was Jo super blij dat hij nog eens iets zelfgemaakt kreeg (ja, dat was alweer even geleden *bloos*). Hij vindt de broek ook heerlijk zitten. Op meer dan de helft van de foto's stak hij heel enthousiast zijn duimen de lucht in en toen ik vroeg of hij de broek wel terug uit wilde doen om bij zijn vriendje te gaan spelen smeekte hij om ze aan te mogen houden. Vandaar dat er ondertussen ook al een tweede exemplaar op de kniptafel ligt.
Deze zwembroek is gevoerd met zo'n netje erin. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe die stof juist heet of waar ze te koop is. Ik verknipte voor deze zwembroek een goedkope XXL zwembroek en recupereerde het netje. Volgens de ontwerpster van dit patroon zou je hiervoor ook gewone zwempakkenstof kunnen gebruiken maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd.
Ook Ondinneke van de blog Hutsepruts maakte een zwembroek voor haar zoontje. Ze regelde zelfs dat we foto's mochten gaan nemen bij het verwarmde zwembad van haar zus. Ik maakte daar nog enkele foto's van Jo maar ook hele schattige foto's van Ondinneke haar zoontje. Dus ga zeker eens een kijkje nemen op haar blog!
Stof: Goedkope XXL zwembroek
Patroon: Manuel Swim Shorts van Suco By Susana. Deze is tot zaterdag 15/7 nog te koop aan een speciale actieprijs.

Groetjes en hopelijk tot volgende keer!

https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285
zondag 9 juli 2017

Spelen met streepjes

Nee, ik ging het niet meer doen. Ik ging mezelf even niet meer opgeven om patronen te testen. Er ligggen immers nog enkele lappen stof te wachten om verwerkt te worden. Een Vienna jurk, marcellekes, T-shirts voor manlief, hemdjes, een handtas,... Het staat hier allemaal nog op de planning. Maar dat uittesten van nieuwe patronen, het werkt verslavend hoor!

Nieuwe technieken leren, op zoek gaan naar eventuele fouten, zien wat andere testers er van maken en vooral ook een stok achter de deur om te proberen mooie foto's te maken. Dat is hetgene wat me er zo in aanspreekt.

Toen ik het nieuwe patroontje van Duchess and Hare zag, wist ik direct dat ook hier weer een uitdaging in zat. Toen Bernadette enkele voorbeelden liet zien van haar nieuwste creatie zat daar namelijk ook een foto bij met een prachtig voorpand. Eentje dat ik gewoon ook eens wou proberen.
Het spelen met de streepjes, het ziet er veel moeilijker uit dan het is. Het lukte me zelfs om de strepen voor de eerste keer perfect door te doen lopen.

Ook op de rug en in de zijnaad van de rok komen de strepen mooi overeen.


Dit jurkje is net zoals alle patronen van Duchess and Hare gebaseerd op een vintage patroon. Bij veel van die vintage patronen horen ook pofbroekjes. Zelf was ik hier eerst niet zo'n grote fan van maar na het succes van de Imari shorts ben ik helemaal om. Ik had nog net voldoende stof over en besloot de patroontest dan ook maar volledig mee te doen en de 'bloomers' zoals het in het Engels genoemd wordt te maken.
Kijk toch eens hoe elegant. Zelfs als je na 10 rondjes zwieren helemaal duizelig in het gras beland. Met een halve cirkelrok kan je toch niet anders dan zwieren en blijven zwieren.
Dit was opnieuw een super leuk patroontje om uit te testen en we hadden super veel plezier tijdens het nemen van de foto's. Ik hoop dat jullie hier ook volop van kunnen meegenieten. Het is echt niet dat ik hier iets aan verdien ofzo. Het moet me echt even van het hart dat ik, zelfs als dat soms kan, er bewust voor kies om dat niet te doen. Een goed patroon ontwerpen, het uittesten en terug aanpassen ervan, er kruipt ongelofelijk veel tijd in en ik heb daar enorm veel respect voor. Vandaar dat ik heel graag goede patronen met jullie deel.

Dit gezegd zijnde,


Stof: Driessen Stoffen


Hopelijk tot de volgende keer!


Groetjes Daisy
https://www.bloglovin.com/@daisymolemanszaterdag 24 juni 2017

Coco Island Romper and Dress + winnaar giveaway

Denken jullie bij de titel van deze blogpost ook gelijk aan een tropisch eiland? Ik in ieder geval wel. Wanneer je Coco Island intypt bij Google dan kan je heerlijk beginnen dromen over een vakantie met witte standen.

De naam past ook perfect bij dit nieuwe patroon van MODkid. Het is namelijk een heel zomers ontwerp met verschillende opties. Zo kan je een jurk of een jumpsuit maken en kiezen voor een open rug met halter of een split op de rug. Alle versies zijn even mooi en het was moeilijk om een keuze te maken.
Na lang twijfelen ging ik dan toch voor de jumpsuit met open rug. Het is misschien niet ideaal voor kleine kinderen maar hij is zo mooi en jurkjes hangen er ondertussen wel voldoende in de kast.
Over de stoffenkeuze waren zowel Femke als ik het direct eens. Zeg nu zelf, tropische eilanden, daar horen toch flamingo's bij. Ze staat ook heel goed met deze groene tinten vind ik en iets groen, dat hing nog niet in haar kleerkast. Ik gebruikte hier tricot maar het patroon is ook geschikt voor katoen.
Bij de eerste poging om foto's te nemen had Femke er helemaal geen zin in. Ze bleef steeds haar rug draaien als ik een foto probeerde te nemen. De dag erna stopten we na de zwemles bij het scatepark voor een tweede poging en daar liet ik zowel Jo als Femke lekker klimmen en rondrennen. Ze genoten er volop van.

Op het laatste werd ik dan beloond door een dochter die tussen het rennen van de ene naar de andere kant toch enkele seconden wou poseren. Die paar tellen waren gelukkig voldoende om enkele mooie foto's te nemen.

Wij zijn helemaal fan van dit nieuwe patroontje en ik ben van plan om ook snel de rug met split uit te proberen maar dan als top. Want topjes, die kunnen we nog wel gebruiken hier.

Als laatste rest me dan nog om de winnaar van de Giveaway bekend te maken. Wat was het leuk om al die lieve reacties te lezen zeg! Dankjewel hiervoor. Om de winnaar te bepalen liet ik Jo deze keer een nummer kiezen en hij koos resoluut voor reactie nummer 7. Vanmiek, gefeliciteerd! Stuur je me even een mailtje op molemiekesnaaiblog@outlook.be om alles verder te regelen?

Patroon: Coco Island Romper and Dress van MODKID
Stof: Tricot met Flamingo's van bij Het Stoffenhuis

Hopelijk tot de volgende keer!

Groetjes Daisy
https://www.bloglovin.com/@daisymolemans