Pagina's

donderdag 23 februari 2017

Een split, een strik en nog een split

Terwijl de kinderen laatst in bad zaten te spelen met Barbie, Ken en een hele hoop schuim zag ik mijn kans om eens door alle Knippie's, Ottobre's en Lmv's te neuzen. Alle tijdschriften met toffe zomerse patronen legde ik op een aparte stapel. Een hoge stapel wel te verstaan.

Of het me gaat lukken om ze allemaal te maken? Dat denk ik niet. Maar de start is gemaakt en ik koos er om te beginnen mijn favoriet uit. Een shirtje voor Femke met net dat ietsje meer.

Het eerste waar ik voor viel was namelijk de schouder. Deze heeft een split en sluit met een satijnen lint.
Het tweede waar ik voor viel is dat het shirtje langer en afgerond is op de rug. Zowel voorpand als rugpand werden afgewerkt met een zoombies wat volledig nieuw was voor mij en ook hier komt de split terug.
Femke is er gelukkig weer helemaal blij mee! Ze genoot volop van de fotoshoot en vooral van het feit dat ze heel even haar mooie witte sandalen aan mocht.

Toen we samen de foto's bekeken op de camera wees Femke me er dan ook terecht op dat er geen enkele foto bij was waar haar sandalen op stonden. Waarna we nog even afsloten met een fotoreeks mét sandalen.
En de vuile knieën die krijgt u er ook bij!


Patroon: Knippie 2, 2015
Stof: Sweethearts In Soft Rose Melange Sweattricot van Stenzo. Gekocht bij Pindanutjes
Fournituren: Het Stoffenhuis      
 

dinsdag 21 februari 2017

Vandaag ga ik lopen met de pluimen van iemand anders

Alleen al bij het typen van deze titel heb ik binnenpretjes. De reden? Wel stel je eens voor, iemand tekent het patroon van een hemdje. Ze knipt het uit en stikt het voor 90% in elkaar. Daarna komt ze erachter dat het hemdje vrij krap zit en krijg je het zodat je er iemand anders blij mee kan maken.

Awel, ons neefje gaat vast stralen in dit hemdje waarbij ik enkel nog een klein stukje van de kraag en de zoom moest stikken en knoopsgaten moest maken. Het grootste werk dat werd echter gedaan door een goede vriendin van mij, dus Marilee merci eh! Een dikke pluim voor jou werk.


Patroon hemdje: Knippie nr2, 2016
Stof: Prism Pine van Soft cactus gekocht bij Stof'n love

zaterdag 11 februari 2017

Cicero vest van Sofilantjes

Toffe en stoere patronen vinden voor jongens, dat vind ik niet zo gemakkelijk. Een patroon vinden dat goed past bij onze smalle zoon met zijn lange armen maakt het nog eens extra moeilijk. Het liefste gebruik ik dan zijn basispatroon, gewoon omdat ik weet dat het dan zeker goed past.

Maar ja, zo'n basispatroon dat wordt na een tijdje ook weer saai. Toen ik de oproep van Sofilantjes zag om het Cicero vest te testen stelde ik me dan ook gelijk kandidaat. Want vesten, dat draagt zoonlief graag. Of ja, laat het ons anders zeggen, die draagt hij graag tot hij het te warm heeft.

Op basis van Jo zijn borstomtrek maakte ik maat 128 oftewel een 8 jaar. Enkel de mouwen moest ik wat verlengen. Die lange armen heeft hij duidelijk van zijn papa geërfd... Er zijn trouwens heel veel opties bij het patroon. Zo kan je het vest ook met korte mouwen maken, met schuin doorgeknipt voorpand, met een kap of een kraag, met zakken in de zijnaad, ... Het vest is trouwens unisex dus niet alleen geschikt voor jongens maar ook voor stoere meiden.

Ga voor meer inspiratie zeker eens een kijkje nemen op de pagina van Sofilantjes of bij de andere testers (o.a. te vinden via de facebookgroep van Sofilantjes) want er zijn echt prachtige versies gemaakt. Ik deel mijn Cicero vest in ieder geval met super veel trots en laat de foto's graag voor zich spreken.





Een patroon van Anne Jacobs, gemaakt voor onze Jacobs zeg nu zelf, dat kon toch gewoon niet mis gaan!

Patroon: Cicero vest van Sofilantjes. Het patroon staat in promo tot maandag. De verkoopprijs is nu €5 exl tax (€6,05 incl. eu tax).
Stof: Crispy Crickets By Poppy gekocht bij het Stoffenhuis.


https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete

woensdag 1 februari 2017

Nieuw patroon, de Norah's junior High Dress

Nieuwsgierig als ik ben moest ik gewoon verder lezen toen Ann van Lieveke en zus een blogbericht plaatste met als titel 'proudly presenting (bloggers gezocht)'. Meedoen aan een blogtour om haar nieuwe zelf ontworpen patroon te promoten, dat leek me wel tof. Ik stelde me kandidaat, maar had eigenlijk niet verwacht om er ook effectief bij te zijn.

Even was het paniek, wat heb ik weer gedaan en gaat dit wel goed komen. Kledingstukken voor de kinderen maken is toch zoveel gemakkelijker dan iets voor jezelf. Het patroon van de Norah jurk heeft super veel opties. Zoals een ronde of een V-kraag, korte of 3/4 mouwtjes of helemaal geen mouwtjes. Ook zijn er snijlijnen voorzien op het rugpand waarmee je je helemaal kan uitleven. Het patroon is er voor tieners in maat 10,12 en 14 jaar en ook voor de maten Small en Medium. Over enkele jaren kan ik hopelijk al die opties gaan uitproberen bij Femke. Voor mezelf koos ik echter de veiligste optie, zonder mouwen en met een ronde kraag.

Gelukkig is het een duidelijk patroon en ook het ineen naaien ging vlot. De Norah jurk is een wijder model wat momenteel helemaal hip is. Zelf moet ik toch nog een beetje wennen aan die wijde trend hoor. Ik twijfel dan ook nog steeds een beetje of ik de jurk leuker vind met of zonder riempje. Vandaar twee reeksen foto's, eentje zonder en eentje met riempje. Klaar voor fotospam? Hier komt ie!



 En die met het riempje...





Ik ben heel benieuwd naar jullie meningen maar dat ik fan ben van het patroon en de vrolijke stof, dat staat ondertussen wel vast!

Vanaf vandaag te koop!
en met de code TOUR krijgt je bovendien
tijdelijk 5% korting op je ganse bestelling ;-)
BLOGTOUR 2017 februari 1 - 9 
Volg Lieveke en zus op social media 


   

https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete