Pagina's

dinsdag 24 januari 2017

Een wit Theo hemd op vraag van schoonbroer

Hij vroeg er al een hele tijd achter, die schoonbroer van mij. Of ik geen wit hemd voor hem wou maken. Eentje op maat, waarvan de mouwen lang genoeg waren. Eerst dacht ik dat het een bevlieging van hem was. Maar toen vroeg hij het nog eens en nog eens. Hij meende het dus echt!

Enkele weken voor zijn verjaardag stelde ik dan ook voor om dat hemd te maken voor zijn verjaardag. Omdat het hemd perfect moest passen nam ik zijn maten op en begon aan een proefmodel uit oude lakens. Schoonbroer kwam telkens netjes passen en gaf de nodige aanwijzingen.

De dag voor zijn verjaardagsfeest zat ik nog knopen aan te naaien tot midden in de nacht. De deadline werd gehaald, het hemd was klaar. Al was het op het nippertje.

Schoonbroer was er erg blij mee, al kostte het me flink wat moeite (lees vooral veel alcoholische dranken moehaha) om hem voor de lens te krijgen.



En nu, nu vraagt hij of ik nog een blazer wil maken. En bij mezelf denk ik, misschien volgend jaar als hij terug jarig is...



Stof: Witte katoenen poplin stof
Patroon: Theo voor mannen, Zonen09
https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete





vrijdag 13 januari 2017

Mijn naaikamer

Laatst zag ik op de Engelstalige blog Project Run and Play een oproep om je naaikamer te laten zien en te tonen hoe je alles netjes organiseert. Het idee om jullie eens mee te nemen naar het plekje waar ik bijna iedere avond zit dat leek me wel leuk!

Op dit moment zijn, op wat herstelwerk na, alle projecten afgewerkt. Het ideale moment dus om eerst op te ruimen en daarna wat foto's te nemen. U gelooft me vast wel als ik zeg dat het niet altijd zo netjes is. De reden waarom ik de binnenkant van de meeste kasten niet laat zien kan u zich dan ook wel inbeelden...


Laat ons starten met een foto vanaf de deur.
De tafel is onze vroegere eettafel, een stevig en uitschuifbaar model. Zoals jullie zien is er ook plaats genoeg om gezellig met meerdere dames te naaien. Wat dan ook regelmatig gebeurt en altijd super gezellig is.

Achter in de kallax kast staan bijna alle patronenboekjes, de mappen met eerder uitgetekende patronen, de resten stof en de onmisbare minibar met koffie, thee, water en koekjes.

Tegen de muur hangt een soort moodboard dat manlief "vrijwillig" vanuit de garage naar mijn naaikamertje verplaatste. Ik denk dat ik er iets te vaak "garage opruimen" op heb geschreven.

Links langs de deur staat een kast die aan de ene zijde gevuld is met allerlei fournituren en langs de andere kant een deel van mijn stofjes. De naaiboeken en La Maison Victor tijdschriften kregen een plekje in het midden. Boven op de kast staat mijn knoopjesverzameling en sinds kort heb ik hier ook een snijmat. Super handig voor het op maat snijden van repen stof. Ook ben ik heel blij met de strijkplank die een vriendin nog had staan en die ik van haar mag lenen.
Deze muur waar nu de paspoppen staan schilderde ik ongeveer een half jaar geleden wit. Het is de ideale plek om foto's te nemen wanneer het buiten koud en nat is. De paspoppen vind ik ook geweldig handig om stofjes over te draperen, tussentijds creaties te kunnen beoordelen, ...
Als laatste is er dan nog een bureau waar mijn overlock en een pers op staan.
De lade's van de bureau zijn de enige die ik met veel plezier toon want ze geven me een instant happy feeling.
De indeling van mijn naaikamertje verandert regelmatig. Ik ben zelf eigenlijk benieuwd hoe het er volgend jaar uit zal zien. Alles hangt af van hetgene dat op de onderstaande foto staat. We laten ons inspireren en de rest komt vanzelf!


https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete

zondag 8 januari 2017

Henry hoodie

Het is begin 2017, het moment bij uitstek waarop we goede voornemens maken voor het komende jaar. Ik startte alvast met mijn eerste goede voornemen, namelijk wat meer naaien voor mijn twee mannen. Vooral de grootste man in huis wordt verwaarloosd op dat gebied. Hij kreeg in 2016 zelfs niks, noppens, nada!

Het is niet dat hij niks zelfgemaakt wil hoor, integendeel. Hij vraagt al langer achter een nieuw hemd en truien. Helaas betekent een 'grote' man echter ook om een aangepast patroon en het is daar dat bij mij het schoentje wringt.

In november al kocht ik 3 mooie sweaterstoffen. Het feit dat ik deze dikke stoffen niet meer in de stoffenkast gepropt kreeg speelde ook in manlief zijn voordeel, want zo kon ik dit project niet te lang negeren. Deze dikke sweaterstof met jeanslook was de eerste van de stapel die omgetoverd werd tot een Henry Hoodie.

Een geweldig patroon, dat ik zeker nog eens ga maken nu alle aanpassingen gebeurd zijn. Voor mijn 'grote' man verlengde ik de mouwen en de onderkant van de trui. De zak maakte ik dan weer kleiner en stikte ik vast met een sierstiksel in plaats van met een gewoon stiksel. Ook de raglanmouwen werkte ik af met hetzelfde sierstiksel om de trui toch net iets meer te geven. Na wat goede voornemens en een half uurtje werk zaten de boorden er ook aan en was de trui af.

Manlief blij en hij zei maak er zo nog maar een stuk of 5 😲.



En wat zijn jullie goede voormenens op naaigebied voor 2017? Ik ben heel benieuwd.

Groetjes Daisy


Stof: Sweaterstof gekocht op het stoffencircus
Patroon: Henry Hoodie, La maison Vicktor Maart-april 2016.

https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete

zondag 1 januari 2017

Een Grace jurkje en de uitslag van de giveaway

De eerste dag van het nieuwe jaar is alweer bijna gepasseerd. Een nieuw jaar en voor mij ook een nieuw begin op naaigebied. De blogfoto's van 2016 verdwenen in een apart mapje en ik begin opnieuw met een blanco map. Zijn jullie ook zo benieuwd wat 2017 zal brengen? Ik in ieder geval wel.

Maar, de eerlijkheid gebiedt me te verklappen dat er nog twee ongeblogde projectjes in die map van 2016 stonden. En omdat alleen de uitslag van de giveaway een beetje saai zou zijn laat ik jullie graag nog even meegenieten van dit mooie Grace jurkje. Eentje die ik maakte speciaal om mijn grootmoeder een plezier te doen. Haar poetshulp is namelijk onlangs bevallen van een dochtertje en ze vroeg of ik niks voor haar wilde naaien.

Zo een mini-jurkje maken, dat doen we natuurlijk met veel plezier. Ik vond nog een mooi, vergeten lapje stof in de stoffenkast en ook nog wat witte voering. Maatje 74 paste er nog net uit en dat leek me ook wel een mooie maat om cadeau te doen. Onze Bomma was content en hopelijk haar poetshulp ook binnenkort.





En dan nu de uitslag van de giveaway door deze onschuldige kinderhand...


Gefeliciteerd Woohoo23! Je mag een mailtje sturen naar molemiekesnaaiblog@outlook.be met al je gegevens en dan komt het tasje jou kant op.

Ook nog een dikke merci aan alle andere volgens voor jullie leuke reacties! Het was zo leuk om ze te lezen en wie weet komt er over een tijdje nog wel een nieuwe giveaway want we gaan richting de 200 volgers en dat kunnen we toch niet zomaar voorbij laten gaan!

Groetjes Daisy

https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete