Pagina's

woensdag 28 december 2016

Otium sweater in de 'adult' versie

Begin dit jaar nam ik me voor om te proberen iedere week iets te bloggen. Eén item naaien per week, eigenlijk dacht ik niet dat het me zou lukken. Maar zie, hier is blogpost nummer 52 van dit jaar. Over een creatief jaar gesproken!

Wat heb ik ervan genoten om al die stukken te naaien, te fotograferen en erover te bloggen! Ook de vriendschappen die ontstonden dankzij deze hobby liggen me nauw aan het hart. Wat deed ik dankzij deze dames veel inspiratie op en hun enthousiasme werkte zo aanstekelijk.

Door de positieve reacties op de trui voor mezelf, zowel die vanuit de vriendenkring als van op de blog, durfde ik eindelijk eens de schaar in het gekoesterde stofje van Chat Chocolat te zetten.

Met slechts 90cm stof slaagde ik er toch in om een Otium sweater voor mezelf te maken. Eentje met strik en driekwart mouwen. Het ziet er echt moeilijker uit dan dat het is, want de duidelijke handleiding die je bij het patroon krijgt loodst je er wel doorheen. Het patroon kan je bestellen bij Sofilantjes. Het was trouwens dankzij de kortingsbon die in de goodiebag van Femma zat dat ik bij dit patroon uitkwam. Op naaiweekend gaan, het heeft vele voordelen.

Maar goed, hoog tijd voor de foto's! Laten we voor de verandering eens beginnen met de achterkant want ik ben helemaal weg van die prachtige strik.


Mijn nieuwe partyoutfit voor oudejaarsavond dat ligt al vast. Ideaal om gezellig met het gezin en vrienden wat te eten, quizzen en vuurwerk te kijken.

Ik wens jullie alvast een schitterend uiteinde en een geweldig nieuw begin.
Hopelijk tot volgend jaar!

Groetjes Daisy



Patroon: Otium sweater van Sofilantjes Patterns, online te bestellen
Stof: Betty blue tricot van Chat Chocolat. Gekocht bij Het Stoffenhuis.

https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete











maandag 26 december 2016

Irene jurk nummer twee

Uitstelgedrag... Daar heb ik zeer regelmatig last van. Jullie ook?

Dit prachtige stofje, de 'parel'-knoopjes, de rits en het bijpassende garen, het lag al meer dan een maand klaar om er een tweede Irene jurkje van te maken. De planning was eigenlijk om direct na de eerste testversie van de Irene jurk een tweede exemplaar te maken. Dan had Femke mooi op tijd een kerstjurkje in de kast hangen.

Het eerste jurkje was echter direct een schot in de roos qua pasvorm en zodoende schoof dit projectje door tot enkele dagen voor Kerstmis.

Gelukkig maar dat dit jurkje zo snel in elkaar zit en dat er deze keer helemaal niks mis ging. Na een periode van veel tornen en gegrommel zitten we blijkbaar weer in de juiste flow. Zelfs de strepen liepen van de eerste keer door, zowel in de zijnaad als bij de rits. Het mag ook wel eens meezitten toch?
Ik kocht last minute nog een bijpassend shirtje om eronder te dragen al had ik me die moeite kunnen besparen. Mama, de jurk is mooi maar 'dit' niet hoor zei de jongedame (waarbij ze met een afkeurend gezichtje aan het shirtje trok). En eigenlijk heeft ze nog gelijk ook.


Patroon: Irene jurkje van Bel'Etoile, gratis te downloaden!!!
Stof: Jaquard - Blauw/Zwart/Wit gekocht bij het stoffenhuis
Parelknoopjes ook van bij het Stoffenhuis








vrijdag 23 december 2016

Een giveaway om jullie te bedanken!

Het einde van het jaar komt in zicht. Wat was het ook dit jaar weer fijn om jullie talrijke reacties te lezen. Tot mijn grote vreugde kwamen er ook best wat volgers bij. Hoog tijd dus om jullie hiervoor te bedanken en hoe kunnen we dat beter doen dan met een giveaway?
Ondinneke van de blog Hutsepruts speelde al langer met het idee om een giveaway te organiseren. Mij leek dat ook wel tof maar alleen zag ik dat niet zo zitten. Gelukkig was Ondinneke super enthousiast toen ik voorstelde om samen iets te maken.

Wat het ging worden, daarover waren we het snel eens. Met de feestdagen in het vooruitzicht leek een mooi tasje wel gepast. Eentje om voor jezelf te houden of om cadeau te doen aan iemand die je lief hebt. Ondinneke zorgde voor de prachtige stofjes en de schattige bedeltjes lagen nog bij mij in de kast.

Voor de voering gebruikte ik een restje rendierenstof van Femke haar kerstjurk van vorig jaar. Het past wel bij deze kerstperiode dacht ik zo.
En wat moet je nu doen om zo'n tasje te winnen? Wel niet zoveel. Gewoon deze blog volgen en een reactie nalaten hieronder. Met nieuwjaar trekt deze onschuldige hand dan een winnaar.
Volg je ons allebei, dan komt je naam twee keer in de pot dus dan heb je ook dubbel zo veel kansen!


Het blauwe zakje kan je bij Ondinneke winnen en voor het gouden zakje mag je hieronder een reactie achterlaten.



Veel succes en hele fijne feestdagen!!!

https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete





zondag 18 december 2016

Over mijn nieuwe lievelingstrui en een twinning trui voor de dochter

Mijn kleerkast puilt uit van de jurkjes, rokjes, bloezen en topjes. Wat ik vooral mis in de winter is een lekker warme en comfortabele trui. Er is maar één trui die ik bijna continue draag en dat exemplaar gaat ondertussen toch al een jaartje of vier mee. Hoog tijd dus om voor een opvolger te zorgen!

Het doorspitten van de stapels Knipmode, Burda en La Maison Victor leverde slechts drie mogelijke opties op. Tja, een nieuwe favoriete trui vinden, het was niet gemakkelijk...

Uiteindelijk koos ik ervoor om een raglan trui te maken. Het patroon komt uit een oudere Burda special waarvan ik niet direct een jaargang kon vinden. Eigenlijk was het de bedoeling om er een kap of kraag aan te maken maar de hals viel zo mooi dat ik besloot er een gewone halsboord aan te zetten.

Het gebreide sweaterstofje kocht ik op het stoffencircus in Lommel. Helaas hing er geen reclame aan de kraam en ik ben ook helemaal vergeten om een foldertje te vragen (wat eigenlijk wel mijn plan was deze keer). Het is echt een zalig, comfortabel en lekker warm stofje.

Een zalig stofje en een patroon dat wel op mijn maat gemaakt leek. Dat resulteerde in het doel dat ik voor ogen had want een nieuwe favoriete trui werd geboren. En deze keer zal het vast geen 4 jaar meer duren voor er een nieuwe trui bij komt in de kleerkast.



Na het maken van de trui bleef er nog voldoende stof en boordstof over om ook een exemplaar voor Femke te maken. De allereerste keer dat we aan twinning doen. Oh wat vond Femke het tof om samen voor de camera te staan.


De trui zit zelfs zo lekker dat hij ook helemaal geschikt is om een dutje mee te doen. Ik kon het gewoon niet laten om deze schone slaapster ook even op camera vast te leggen.
Nog even een dankjewel aan Ondinneke en manlief voor de toffe foto's. Voor de camera staan, het zal nooit mijn ding worden maar wat zot doen net voor de foto's helpt precies wel!

https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete




dinsdag 13 december 2016

Kleurrijke toilettasjes met een extraatje

Iedere week verschijnt er minstens één mailtje van Pinterest in mijn mailbox. Wat een geweldige inspiratiebron is dat toch. Dat is ook de reden waarom ik die mailtjes nooit verwijder zonder ze eens te bekijken. In drukke periodes laat ik ze gewoon even in mijn mailbox staan en op rustige momenten kan ik dan lekker ideetjes opdoen en pinnen.

Toen ik de Zipper Pouch van A Bright Corner zag, eentje met een kleurrijk gequilt middenstuk, dacht ik die ga ik direct maken. Helaas leverde de zoektocht naar felle, bij elkaar passende stofjes niks leuks op.

Uiteindelijk koos ik ervoor om dan maar een kleurrijk stofje te combineren met een effen stofje. Dat effen stofje alleen dat was ook maar saai en dus experimenteerde ik er een beetje op los. Het eindresultaat hiervan is een hele leuke set tasjes.
Het begon met tasje nummer 1 waarbij ik plooien stikte in het middelste gedeelte. Een beetje saai en het middelste stuk viel naar mijn gevoel een beetje te groot uit.
Op naar poging twee. Het middelste gedeelte werd ingekort en ik besloot om eens wat origami met stof te proberen. Van de origami bleef niet veel meer over op het einde want ik stikte de ene kant verkeerd vast, tornde los, stikte het opnieuw verkeerd vast en dacht toen foert! Dus versie twee werd eentje met naar boven gestreken en gestikte plooien. Uiteindelijk had het toch nog een onverwacht leuk effect.
De derde keer was dan de goede keer. Deze is helemaal mijn ding!
En om het rijtje af te sluiten maakte ik dan ook nog maar een grotere, simpele toiletzak volgens het patroontje dat je gratis kan vinden bij Khadetjes.

Ik word helemaal vrolijk van deze kleurtjes en hoop dat ik jullie dag ook een beetje heb kunnen opvrolijken met deze blogpost.

Groetjes Daisy


https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete

dinsdag 6 december 2016

Joepie, nog een gratis patroon. De Millie jurk

Van het toch wel wat retro Irene jurkje gaan we over naar de romantische Millie jurk. Opnieuw een prachtig en niet te moeilijk gratis patroontje. Eentje uit tricot en met ruffles. Oh wat hou ik zo van die ruffles!
Nicky van de blog Mix it - Make it tekende dit patroontje voor haar dochter. Ze is ook nog eens zo lief om het patroon in maatje 116 gratis ter beschikking te stellen. Je kan de jurk maken met of zonder ruffles of je kan het bovenstuk verlengen en er een trui van maken. Op haar blog en instagram kan je verschillende versies zien ter inspiratie.

Ik koos direct voor het jurkje met ruffles. Het jurkje zat vrij snel in elkaar en ook de maat was perfect. Ik was bij deze jurk trouwens wel heel snel klaar want het voordeel van tricot is dat je het niet hoeft om te zomen. Omdat Femke de jurk pas met nieuwjaar zal dragen leek dit me de veiligste optie.

Om de foto's te voorzien van nog meer romantiek zorgde ik voor een mooi diadeempje en een rode roos. De verkoopster in de bloemenwinkel dacht trouwens dat ik rozenblaadjes op het bed ging strooien (schaterlach). Misschien moet ik volgende keer deze foto's maar eens meenemen als bewijs.

Dat ze in deze outfit zal schitteren met nieuwjaar, dat staat al vast maar voorlopig geniet ik, in mijn naaikamertje, nog even van deze mooie jurk op de paspop.

Stof: Zilver grijze Jersey met lurex, Veritas
Patroon: Millie Jurk, Mix it - Make it


Hopelijk tot de volgende keer!


Groetjes Daisy

https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete

zaterdag 3 december 2016

Irene jurk

Irene jurk - testers gezocht. Dat was de titel van het blogbericht waarmee Isabel van Bel'Etoile haar zelfgemaakte patroon aankondigde. Een prachtig A-lijn jurkje met aangepaste halslijn en een knopenpad. En of ik dat jurkje wou testen!

Het patroon is echt helemaal mijn smaak. In gedachten zag ik Femke al rondlopen in zo'n jurk. Het perfecte roestbruine stofje had ik namelijk al in de kast liggen. Die stof gecombineerd met blauwe knopen en bijpassende kniekousen dat leek me de perfecte combinatie.

Ik was dan ook super blij toen bleek dat ik effectief mocht testen. Wel spannend zo voor de eerste keer! Gelukkig is het echt een heel eenvoudig patroon met een duidelijke werkbeschrijving. De werkbeschrijving bevat ook extra foto's om het nog duidelijker te maken. Tot mijn grote vreugde zat de jurk op twee avondjes ineen en het jurkje dat ik in gedachten had kwam tot leven.

De mooie kleur van de stof was moeilijk vast te leggen op camera dus daarom trokken we toch maar even naar buiten om foto's te nemen. De eerste foto's waren gelukkig direct goed want even daarna kreeg Femke het veel te koud en deden we maar snel terug de dikke jas aan!


De stof heeft ook een prachtige structuur maar deze kan je dan weer beter zien op onderstaande foto die binnen genomen werd.
Dat ik fan ben van dit patroon (en van het stofje) is ondertussen wel duidelijk denk ik. Neem dus zeker eens een kijkje op Isabel haar blog als je het gratis patroontje ook eens wil uitproberen!
Er werd ook een heuse blogtoer op poten gezet door Isabel en die loopt nog door tot 8 december. Neem de komende dagen dus zeker eens een kijkje bij deze andere testers om ook hun pareltjes te bewonderen.


Made by Mazella - Flaflinko - Woohoo by Davina - Inspinration
Voor MiLo - GalleryFabrics - Bellevi - Stannel - +2=5


Hopelijk tot een volgende keer!

Groetjes Daisy

https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285