Pagina's

zaterdag 26 november 2016

Billie polo

Blauw blauw wat hou ik zo van jou.
Jawel hoor, hier ben ik weer met een blauwe creatie. Ik probeer er de laatste tijd echt op te letten om niet iedere keer voor de vertrouwde kleuren te gaan. De stoffenkast begint zich stilaan te vullen met wat andere kleurtjes maar daarvoor moeten we eerst plaats maken toch.

Deze creatie maakte ik alweer een tijdje geleden en degenen die me volgen op Instagram zagen hem vast al eens passeren. Het is de Billie van zonen 09 gecombineerd met de gratis te downloaden handleiding om er een polo van te maken. Ook het stofje is er eentje uit de Zonen 09 collectie.

Zelf twijfelde ik een tijdje tussen pyjama of draagbaar als trui. Misschien komt het omdat ik niet gewend ben aan een zoon in een polo, ik weet het niet. Wat denken jullie ervan?


Patroon: Billie Zonen 09
Stof: Off Beetle blauw van Zonen 09, gekocht bij Het Stoffenhuis

vrijdag 18 november 2016

Pyjama tijd!!!

Het was ergens in juni of juli dat ik deze Scandinavian Polar Bears in mijn winkelmandje klikte. Het plan was toen om er zomerpyjama's van te maken zodat Jo en Femke er netjes zouden bijlopen op onze vakantiebestemming in Hongarije.

Zoals wel vaker haalde ik die deadline niet. Gelukkig kon ik nog extra stof nabestellen bij Pindanutjes en in plaats van zomerpyjama's werden het najaars/winter pyjama's. Een blauwe versie voor Jo en een beige voor Femke.

Eigenlijk vraag ik me af of ze het wel door hebben dat het dezelfde stof is. De reactie die ik verwacht had bleef namelijk uit... Ach ja, ze hadden in ieder geval wel dubbele pret toen ik foto's nam.


We deden om af te sluiten ook nog het doe-alsof-je-slaapt spelletje. Dat bleek voor de ene ook al wat gemakkelijker dan voor de andere.


Patronen Jo: Joe broek (La maison Victor) en Billie shirt (Zonen 09)
Patronen Femke: Shirtje ottobre winter 2013 en Viola legging (La maison Victor) 
Stoffen: Scandinavian Polar Bears van Dapper, gekocht bij Pindanutjes












zaterdag 12 november 2016

Tweede party dress # Ileana hack

Vandaag vierde Femke haar kinderfeestje. Het ideale moment om de tweede (verjaardags)jurk uit de kast te halen.

Voor deze jurk baseerde ik me op een jurkje dat ik op internet voorbij zag komen en waar ik direct verliefd op was. Een jurkje met raglanmouwen, een tailleboord en een rok met plooien. Het ideale stofje lag gewoon al in mijn stoffenkast, namelijk een prachtig katoentje van Camelot Fabrics. De blauwe kleuren en die geometrische print ook daar was ik op slag verkocht.

Tot zo ver ging het goed maar toen begon het gepuzzel. Een raglanmouw hmmm, ik zocht in verschillende patronenboekjes, vond mijn goesting niet en toen ineens dacht ik aan het Ileana patroon van Compagnie M. Raglanmouwen check! Ik tekende er zelf een tailleboord aan en dacht er de rok met plooien van de Tinny van Straightgrain aan te maken. Mijn hoeveelheid stof liet dat echter niet toe dus noodgedwongen hertekende ik de plooien en maakte ze 1,5 cm diep ipv 3 cm. Wat kleine snippers, dat was alles wat ik overhield van mijn lapje stof.

Na een eerste pasbeurt bleek dan de tailleband veel te laag te vallen. Veel zin om alles los te halen had ik niet dus daar foetelde ik een beetje en haalde de tailleband omhoog zonder alles los te tornen. Ideaal! Ook in de taille nam ik de jurk wat in voor mijn smalle dame. Ik heb deze jurk met momenten even moeten weghangen omdat het gewoon niet wou lukken maar oh wat ben ik nu blij dat ik heb doorgezet.

Femke vond het zoals gewoonlijk weer super leuk om voor de camera te staan met haar nieuwe jurk. Ze laat jullie graag haar nieuwe poses zien!


 En nog wat detailfoto's.

Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden...

  


dinsdag 8 november 2016

1-2-3-4-5, wat een geweldige leeftijd. Happy 5th Birthday!

Afgelopen zondag werd er hier flink feest gevierd. Onze lieve meid werd 5 jaar! Al vijf jaar is ze het zonnetje in huis en dat zeg ik met volle overtuiging. Femke is bijna altijd vrolijk, een heerlijk kind.

Ze was dan ook super blij toen ik met twee nieuwe jurkjes terug kwam van een dagje naaien in de Hoge Rielen in Kasterlee. Tinne van de blog Naaisgerief organiseerde daar samen met de hulp van Bea een heel Naai/Creaweekend! Ook Annemie verdient een pluim voor haar hulp. Zo jammer dat ik geen heel weekend kon blijven omwille van het werk en onze jarige meid. Eerlijk waar, ik ging met tegenzin naar huis zo gezellig was het daar. Ik verliet het weekend niet alleen met twee nieuwe naaisels maar ook met een fantastische goodiebag en een cadeaubon van Thread Theory! Binnenkort geven ze op de blog van Naaisgerief nog een goodiebag weg dus ga daar zeker af en toe eens piepen.

Ik werkte op dit dagje naaien in de voormiddag een eerste jurkje af, dat ik toen nog 'verjaardagsjurk' noemde. In de namiddag begon ik aan een tweede jurkje met een bovenstuk van de Ileana dress van Compagnie M, een roze peter pan kraagje en een rimpelrokje. Ik had het niet verwacht maar ook deze jurk geraakte helemaal af. Blinde ritsen steken ging nog nooit zo goed dus ik moet precies vaker gaan naaien op verplaatsing.

Bij thuiskomst liet ik Femke zelf kiezen. Ik denk dat vooral het roze kraagje de doorslag gaf want een nieuwe verjaardagsjurk was gekozen. Eigenlijk moest ik het kraagje nog eens goed strijken en onzichtbaar vastnaaien aan het bovenstuk maar daar had ik de tijd niet meer voor. We hielden nog vlug een mini fotosessie voor het verjaardagsfeestje begon (ik zag in mijn gedachten namelijk al onuitwisbare chocoladevlekken op het kraagje...) en dit is het resultaat. 



Stoffen:
Katoen van Stenzo, gekocht op het stoffencircus
Roze katoen, gekocht bij Veritas

donderdag 3 november 2016

Naaien voor een goed doel # bloggers for life 2016 # knuffeldoekjes

Bloggers for Life, zegt het jullie iets? Wel dit geweldige initiatief werd vorig jaar op poten gezet door Sarah en Lies. Twee straffe blogmadammen die besloten een veiling van zelfgemaakte items te organiseren waarbij de opbrengst werd geschonken aan een goed doel.

Het was een groot succes en ook dit jaar organiseren ze opnieuw een veiling waarover je hier al wat uitleg kan lezen. Ze organiseren dit jaar niet alleen een veiling, maar ook een sew along. Er is keuze uit 4 prachtige doch eenvoudige patronen die je kan naaien voor de kinderen op de afdeling oncologie van het UZ Gent.

Zeg nu zelf, leuke eenvoudige patroontjes naaien voor een goed doel en weten dat die twee dames er zoveel vrije tijd in gestoken hebben. Daar steek ik graag mee mijn schouders onder!!!

Dus graag deel ik hier mijn twee knuffeldoekjes om jullie ook warm te maken om mee te doen. Ze waren zo snel klaar en zijn zo super zacht!


Heb ik je kunnen overtuigen? Op de blog van Sarah (Khadetjes) kan je alle patronen en informatie terugvinden. Je kan je maaksels binnenbrengen tot 19 november dus er is nog even tijd als je ook zo'n schattig doekje of één van de andere patronen wil maken.