Pagina's

zondag 25 september 2016

Restjes worden shirtjes

Aangezien de bak met resten maar blijft groeien beloofde ik om wat te maken voor ons neefje en achternichtje. Het achternichtje krijgt alvast de cozy outfit van de challenge en ons neefje, die kreeg vandaag deze twee Billie shirtjes.


De stofjes gebruikte ik eerder al eens voor een pyjamabroek en een shirt voor Jo.

Het blauwe shirtje werd bij het afgeven direct aangedaan en zowel de mama van het neefje als deze trotse tante zagen dat het goed was.




woensdag 21 september 2016

Een Belgisch cozy cadeautje oftewel sewchallenge

Eind juli las ik op de blog van Davina een oproep voor een blogmeet en sew challenge. Omwille van een familiefeest kon ik niet aanwezig zijn op de blogmeet maar gelukkig kon je je ook apart inschrijven voor de sew challenge. Ik was dan ook heel blij toen ik hoorde dat ik er nog net bij mocht.

Als eerste kregen we een naam doorgestuurd en daar moesten we dan drie criteria voor verzinnen. Ik kreeg Marjolein van de blog Flaflinko toegewezen en zij kreeg van mij de volgende criteria: een bovenstuk, voor een volwassene, met één of meerdere zakken.

Enkele dagen later kregen we dan via Davina de criteria waarmee we zelf aan de slag mochten. Ik was heel blij met de criteria die ik van Brighid van de blog B-Naais kreeg. Maar misschien eerst wat super schattige foto's om jullie warm te maken om verder te lezen?


En dan nu wat meer uitleg over de drie criteria.

1. We steunen onze Belgische creatieve breinen.
Ik dacht direct aan Griet De Smedt, bekend van de blog Emma en Mona en ook van de boeken Stof voor durf het zelvers. Haar blog en prachtige foto's zijn voor mij telkens een bron van inspiratie!

Mijn eerste gedacht was een kaptrui uit de eerste svdhz maar daarna veranderde ik compleet van gedachte en ging ik voor het gratis patroon van de babylegging. Een super patroontje want de legging zit snel in elkaar en past als gegoten!

2. Met de winter in aantocht is iets cosy erg fijn.
Deze tweede criteria is de reden dat ik op het laatste moment van gedachte veranderde. Als ik aan cozy denk dan zegt mijn buikgevoel iets lekker warm, zoals een dikke trui of sjaal. Een trui dat was een gemakkelijke, veilige uitdaging maar het idee van iets gebreid bleef maar in mijn gedachten hangen. Dat laatste in combinatie met de nieuwe Knippie zorgde ervoor dat ik er de breinaalden bij nam en na veel twijfelen toch voor deze "gewaagde" combinatie ging.



Jammer genoeg bleek bij het passen dat het maatje 74 dat ik maakte eerder uitvalt als een 104 ofzo. Maar ach, het blijft schattig toch?

3. Het zou tof zijn dat jouw creatie een 'zomaargeschenkje' is voor iemand heel speciaal.
Deze outfit is een cadeautje voor het dochtertje van mijn lievelingsnichtje. Ik beloofde een paar weken geleden om pyjama's te maken met de resten stof die hier lagen. Ik hoop dat ze blij zal zijn met deze extra verrassing.

Het modelletje op bovenstaande foto's is trouwens niet het dochtertje van mijn nichtje maar de prachtige dochter van Ondinneke van de blog Hutsepruts. Dus hierbij nog eens een dikke merci voor het uitlenen van jullie fotomodelletje Ondinneke!



Patroon legging: Gratis patroon babylegging van Emma en Mona
Stof legging: Monsieur Bear In Offwhite Tricot gekocht bij Pindanutjes     

Patroon jurkje: Knippie nr4 2016
Stof jurkje: White Triangles In Gold Tricot van Elvelyckan, gekocht bij Pindanutjes



Benieuwd naar de creaties van de andere bloggers? Neem hier dan ook eens een kijkje!

B-naais
C-art-o-line
Mimaloki
De zussen (Lies)
Flaflinko
Lucky Mie

La vie de lady Rose
Hutse Pruts
Momfie
Bij oogappelSien
Naaisgerief

dinsdag 13 september 2016

See you at six # The perfect dress for me

Toen ik hoorde dat Soft cactus een nieuw stoffenmerk op de markt ging brengen wist ik direct dat ik haar blog in de gaten moest houden. De ene na de andere creatie kwam daar voorbij in die prachtige viscose stoffen. Het resultaat was dan ook dat ik het eerste weekend na de lancering in de stoffenwinkel stond en alvast twee stofjes uit de collectie kocht.

Het stofje dat ik zeker moest hebben was de donkerblauwe strokes. Het patroon had ik ook al in gedachten, een basisjurkje dat ik op maat tekende tijdens één van mijn eerste naailessen zo'n twee jaar geleden. Piece of cake dacht ik zo... Tot ik de jurk voor het eerst paste of beter gezegd niet paste. Tja, laat ons zeggen dat de vakantieperiode zo zijn werk gedaan had. Gelukkig waren de kilo's er ook snel terug af. Dat is dan het voordeel als je de hele dag achter kleine kindjes mag aanrennen. 

En nu, nu ben ik super blij met mijn nieuwe jurk. De stof, de kleur en het model zijn voor mijn gevoel een perfecte match en ik ben stiekem ook heel benieuwd wat jullie ervan vinden hoor...





Patroon: Zelf getekend op maat
Stof: See You at Six - Strokes - Donkerblauw gekocht bij het Stoffenhuis


donderdag 1 september 2016

Mijn allereerste V-hals

Je ziet ze overal opduiken in het medialandschap, foto's van zelfgemaakte boekentassen, jurken, hemdjes en nog veel meer moois voor de eerste schooldag. Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om iets nieuws te maken maar het lot heeft er anders over beslist...

Ik bestelde online namelijk twee prachtige stofjes en bijpassende boordstof omdat Femke naar het verjaardagsfeestje van een jongenstweeling mocht gaan. De mama vond het super leuk dat ik zelf shirtjes wou maken en vertelde dat ze graag bezig waren met muziek en dino's. De patronen tekende ik ook al uit opdat ik er snel aan kon beginnen. Jammer genoeg zaten de bestelde stofjes pas na iets meer dan een week wachten in de brievenbus. Blijkbaar was er na de vakantie een langere wachttijd dan op de website stond waardoor de tweeling gekochte shirtjes kreeg in plaats van zelfgemaakte.

Gelukkig was er hier in huis nog iemand enthousiast over de stofjes. Ikzelf was ervan overtuigd dat zoonlief de dino's zou gaan kiezen maar dat liep anders. Hij koos resoluut voor de 'muziekrobots' en ik koos op mijn beurt het patroon van de Billie met V-hals van Zonen 09. Eigenlijk ziet het er toch moeilijker uit dan dat het is die V-hals. Zoals zo vaak vraag ik me nu weer af waarom ik dat niet eerder probeerde. De mouwen werkte ik af met hetzelfde biesje als bij de dino pyjama want dat vind ik toch zo stoer staan.

En vandaag was dan de grote dag, op naar het eerste leerjaar!!!



Patroon: Billie, Zonen 09
Stof:Rough Robots Blue, Poppy gekocht bij Lelastof