Pagina's

maandag 28 maart 2016

Feest op Paasmaandag!

Vandaag, op Paasmaandag lag dit mooie Theo hemdje klaar als extra cadeautje voor onze zoon.
Want vandaag werd hij al 6 jaar! En dat past niet meer op één hand, zoals hij hier op de foto graag laat zien.
 En als je 6 wordt dan valt dat blijkbaar ook samen met het wisselen van de melktanden. Al vind ik dat precies niet zo leuk. Het benadrukt nog eens extra hoe groot hij aan het worden is.
Het eerste Theo hemdje was al vrij snel te kort. Daarom koos ik er deze keer voor om het patroon in maat 122 te behouden, maar verlengde ik hem tot maat 134. Zoveel werk steken in een hemdje dat hij maar enkele keren kan dragen, daar vangen ze me niet meer mee!   
Het zakje en het rugpand werkte ik af met een witte paspel en ook voor de knopen en de staander ging ik voor wit. Dat combineren van stofjes blijf ik toch nog lastig vinden en ik speel dan ook graag op safe. Zeker als het om speciale gelegenheden gaat.

 En zoonlief die heeft zeker en vast genoten van deze speciale dag. De paasvakantie zal goed gevuld worden met het opbouwen en spelen met de nieuwe lego!

Patroon: Theo, Zonen09
Stof: B inspired by poppy, Katoen mango bango nr. 2
Knopen: uit mijn mama haar knopendoos

zaterdag 26 maart 2016

Easy peasy rimpelrokje met glitterelastiek


Om de één of andere reden wordt ik steeds aangetrokken tot alles wat glittert en glanst. Misschien komt het door mijn horoscoop van leeuw maar die glitterelastiek sprong bijna vanzelf in mijn winkelmandje.

Thuis gekomen bleek deze lichtroze elastiek perfect te passen bij het mooie Seashore Shelly stofje van Soft cactus. Het vervolg was simpel want dankzij deze duidelijke tutorial van Mina Dotter lag er een uurtje later een nieuw rokje klaar om gepast te worden.

Gecombineerd met een gele cardigan is het de ideale outfit om morgen paaseitjes te gaan rapen!




Stof: Seashore Shelly van Soft cactus
Elastiek: Veritas
Cardigan: Someone
Sokken: Kousen en karton







woensdag 9 maart 2016

Het startschot van de lente-zomercollectie

Het is alweer begin maart en ook onze zomervakantie is intussen geboekt. Die zomervakantie deed me inzien dat het hoog tijd was om aan de lente-zomercollectie van de kinderen te beginnen. Want ineens kreeg ik een mailtje van het reisbureau waarin stond nog 156 dagen tot uw vakantie. Een week vliegt hier voorbij alsof het niks is!!!

Daarom maakte ik alvast een inspiratiebord met de modelletjes die ik leuk vind en het stapeltje met stofjes dat verwerkt zal worden ligt duidelijk zichtbaar in de naaikamer. En dat geeft véél goesting om te naaien. Zoveel zelfs dat ik alvast twee jurkjes maakte uit 1 meter stof.

Het eerste jurkje is er eentje met plooitjes in het bovenstuk en stolpplooien in het rokdeel. Als basis koos ik opnieuw voor het patroon uit stof voor durf-het-zelvers 1. Femke vind de jurk prachtig en we hielden een uitgebreide fotosessie deze keer. Het selecteren van de foto's was moeilijk dus hier zijn ze en het zijn er veel!





 Het tweede jurkje is een Grace jurkje maat 62. Wat blijft het toch een schattig jurkje!


En aangezien we nu toch aan het spammen zijn met foto's nog een dikke kus van Femke en tot de volgende blogpost!


Stof: "Feel the Difference" van Art Galery, gekocht bij webshop Bellelien.