Pagina's

maandag 22 februari 2016

Over de pyjama die te mooi was om enkel in te slapen...

Een nieuwe pyjama voor zoonlief, dat stond hier al een tijdje op het to-do lijstje. De broekspijpen en de mouwen van zijn huidige pyjama's worden met de week korter en korter zo lijkt het wel.

Hoog tijd dus om het patroon van de raglantrui nog eens boven te halen. De trui was klaar in een wip, maar toen begon ik zoals zo vaak weer te twijfelen... Deze keer in de goede zin wel te verstaan. Ik vond de trui veel te mooi om enkel als pyjama te dienen.
En zo ontstond het idee om er een leuke joggingbroek bij te maken. Het patroon van deze Joe broek vond ik in de LMV. Dat begint met zijn duidelijke werkbeschrijvingen stilaan mijn favoriete tijdschrift te worden.


Nu kan zoonlief in het weekend de hele dag zijn 'pyjama' aanhouden zonder dat er opmerkingen komen van onverwachts bezoek. Lijkt me zalig!



Patroon trui: Sequined Raglan Tunic Top, enkel wat korter gemaakt.
Patroon broek: Joe broek,  La Maison Victor maart-april 2015
Stof: digitale tricot en rode joggingstof, Stoffeparadijs Valkenswaard

maandag 8 februari 2016

Last minute Elsa jurk en cape

Alaaf, het is weer carnaval!!! Wij zijn fervente carnavalisten waarbij carnaval ieder jaar een hoogtepunt is. Jullie ook?

Hier begon het met de deelname aan het prie-eskamp vur de schwoanst verklei-jden oftewel het prijskamp voor de schoonst verkleedde. Ieder jaar deden de mannen mee en regelmatig wonnen ze ook een prijs.

Vorig jaar beslisten diezelfde mannen dan twee weken voor de carnavalsoptocht dat ze mee gingen doen als kleine groep. Het leek onmogelijk op zulke korte tijd maar ze wonnen toen de eerste prijs en dat deden ze dit jaar nog eens over!

Het stikken van het tafellaken, lintjes en dergelijke kostte me toch iets meer tijd dan ik gedacht had en dan was er ook nog die vervelende griep. De stof voor een Elsa jurkje voor Femke verdween in de kast en ik kocht dochterlief snel een tweedehands Mega-Mindy pakje.

Door het slechte weer van eergisteren en het vooruitzicht op een weekje verlof besloot ik ook last minute om de boel de boel te laten en toch aan de Elsa jurk te beginnen. Het beeld van hoe de jurk moest worden had ik eerder al op papier gezet en het Tinny patroon van Straight grain werd verknipt tot deze prachtige jurk.
De bijhorende zelfgetekende cape maakte ik al eerder en in tweevoud zodat dochterlief er binnenkort nog een vriendinnetje blij mee kan maken op haar verjaardag.




En zo trok er een trotse prinses naar de optocht om naar haar papa te gaan kijken, die verkleed was als schoon portret! (Ps de papa is het linkse schilderij)






vrijdag 5 februari 2016

De griep een beetje verzachten

De afgelopen weken waren we hier in de ban van de griep. Het begon bij Femke en ging daarna verder op Jo en mezelf.

De beste remedie tegen de griep is natuurlijk lekker thuis blijven en veel rusten in bed of op de zetel onder een dekentje. Gewoon de hele dag in pyjama is dan het gemakkelijkste. Om de pijn wat te verzachten werkte ik deze pyjama voor Femke snel verder af.
Ze heeft een echte groeispurt gemaakt en het lijkt wel alsof ze maat 104 snel is overgeslagen. Deze pyjama zal in ieder geval niet snel te klein zijn want ik maakte een maat 110 en verlengde de mouwen en de onderkant van het shirt nog extra. Ik hergebruikte hiervoor het patroon van de brandweerpyjama van Jo. Voor de broek vertrok ik van het patroon van de viola legging en verknipte dit tot een iets ruimere en comfortabele broek

Missie pijn verzachten volbracht...

Het patroon voor de nieuwe pyjama van Jo ligt ondertussen ook al klaar dus die foto's volgen hopelijk snel!

Patroon shirt: ottobre winter 2013
Patroon broek: viola legging,  La maison victor maart/april 2015

Stof shirt: stockverkoop
Stof broek: Paarse tricot, Het Stoffenhuis Bree