woensdag 21 september 2016

Een Belgisch cozy cadeautje oftewel sewchallenge

Eind juli las ik op de blog van Davina een oproep voor een blogmeet en sew challenge. Omwille van een familiefeest kon ik niet aanwezig zijn op de blogmeet maar gelukkig kon je je ook apart inschrijven voor de sew challenge. Ik was dan ook heel blij toen ik hoorde dat ik er nog net bij mocht.

Als eerste kregen we een naam doorgestuurd en daar moesten we dan drie criteria voor verzinnen. Ik kreeg Marjolein van de blog Flaflinko toegewezen en zij kreeg van mij de volgende criteria: een bovenstuk, voor een volwassene, met één of meerdere zakken.

Enkele dagen later kregen we dan via Davina de criteria waarmee we zelf aan de slag mochten. Ik was heel blij met de criteria die ik van Brighid van de blog B-Naais kreeg. Maar misschien eerst wat super schattige foto's om jullie warm te maken om verder te lezen?


En dan nu wat meer uitleg over de drie criteria.

1. We steunen onze Belgische creatieve breinen.
Ik dacht direct aan Griet De Smedt, bekend van de blog Emma en Mona en ook van de boeken Stof voor durf het zelvers. Haar blog en prachtige foto's zijn voor mij telkens een bron van inspiratie!

Mijn eerste gedacht was een kaptrui uit de eerste svdhz maar daarna veranderde ik compleet van gedachte en ging ik voor het gratis patroon van de babylegging. Een super patroontje want de legging zit snel in elkaar en past als gegoten!

2. Met de winter in aantocht is iets cosy erg fijn.
Deze tweede criteria is de reden dat ik op het laatste moment van gedachte veranderde. Als ik aan cozy denk dan zegt mijn buikgevoel iets lekker warm, zoals een dikke trui of sjaal. Een trui dat was een gemakkelijke, veilige uitdaging maar het idee van iets gebreid bleef maar in mijn gedachten hangen. Dat laatste in combinatie met de nieuwe Knippie zorgde ervoor dat ik er de breinaalden bij nam en na veel twijfelen toch voor deze "gewaagde" combinatie ging.Jammer genoeg bleek bij het passen dat het maatje 74 dat ik maakte eerder uitvalt als een 104 ofzo. Maar ach, het blijft schattig toch?

3. Het zou tof zijn dat jouw creatie een 'zomaargeschenkje' is voor iemand heel speciaal.
Deze outfit is een cadeautje voor het dochtertje van mijn lievelingsnichtje. Ik beloofde een paar weken geleden om pyjama's te maken met de resten stof die hier lagen. Ik hoop dat ze blij zal zijn met deze extra verrassing.

Het modelletje op bovenstaande foto's is trouwens niet het dochtertje van mijn nichtje maar de prachtige dochter van Ondinneke van de blog Hutsepruts. Dus hierbij nog eens een dikke merci voor het uitlenen van jullie fotomodelletje Ondinneke!Patroon legging: Gratis patroon babylegging van Emma en Mona
Stof legging: Monsieur Bear In Offwhite Tricot gekocht bij Pindanutjes     

Patroon jurkje: Knippie nr4 2016
Stof jurkje: White Triangles In Gold Tricot van Elvelyckan, gekocht bij PindanutjesBenieuwd naar de creaties van de andere bloggers? Neem hier dan ook eens een kijkje!

B-naais
C-art-o-line
Mimaloki
De zussen (Lies)
Flaflinko
Lucky Mie

La vie de lady Rose
Hutse Pruts
Momfie
Bij oogappelSien
Naaisgerief

15 opmerkingen:

 1. Heel mooi, maar ik geloof dat ik dat al gezegd had ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi, maar ik geloof dat ik dat al gezegd had ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh zo leuk en schattig! Ik ben erg fan van de gebreide mouwboordjes, super!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooooh wauw!! Kus van de juf en een bank vooruit 😘. De mouwen zijn super! De legging kei tof, het jurkje zo schattig! En het model..., wat een schatje! 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 5. waaaauuuuuw, hoe tof!! een supermoie outfit!! en die mouwtjes: <3 <3 <3 Zooooooooo schoon!!! dat heb je echt wel keikeigoed gedaan! Ik heb zelf deze week ook zitten zweten en die godverdome overlock heeft ervoor gezrgd dat ik nog niet half zo ver ben als had gekund. Verdorie toch! Het zal voor volgende week worden dus... hopelijk niet als hekkesluiter ;-) Al die prachtige creaties leggen de drempel alleszins hoog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige outfit! Die gebreide boordjes maken het echt af!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach, zo schattig... Heel knappe outfit bij een überschattig modelletje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is zo een schattige outfit. Past helemaal bij deze knappe poppemie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Maar zo schattig!!! En die gehaakte boordjes, super.....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo'n mooi cadeau! Die combinatie met de gebreide mouwtjes is super leuk.

  BeantwoordenVerwijderen