Pagina's

maandag 23 februari 2015

Zomerjurkje

Toen ik deze mooie witte katoen met bloempjes zag dacht ik direct aan een zomers jurkje voor Femke. Een patroon had ik nog niet direct in gedachten, tot ik tijdens de naailes door wat oude knippies bladerde en dit leuke modelletje zag. Ideaal voor warme zomerdagen en anders doen we er toch gewoon een t-shirtje en een legging onder zeker, net zoals bij de onderstaande foto's.
 
 
 
Lekker veel foto's want deze keer had onze kleine diva er wel zin in. Ze is erg blij met haar zwierige jurkje. Gelukkig maar, want dan ben je als mama al het gepruts met het beleg en de knoopsgaten weer snel vergeten.
 


Stof; Witte katoen met bloempjes van Bellelien
Patroon: Knippie nr. 2 april/mei 2013

zondag 22 februari 2015

De make-over van de bolderkak

Het is alweer even geleden dat ik deze blauwe bolderkar op de kop kon tikken. Ideaal om te gaan wandelen met de opvangkindjes, alleen kon ze wel wat opknapwerk gebruiken.
 Er was flink wat schuur-, plamuur- en schilderwerk aan.
De harde houten planken werden voorzien van een zacht kussentje. Het was flink wat rekenwerk maar uiteindelijk paste alles! Op de kussens stikte ik klittenband en de andere helft hiervan maakte ik met het nietpistool vast op de houten planken. Zo kunnen de kindjes naar hartenlust wiebelen zonder dat de kussens verschuiven.

Achteraf werden natuurlijk ook nog de nodige veiligheidsriempjes bevestigd zodat er geen kindjes overboord kunnen vallen. Helaas heb ik hier geen foto van genomen.
 
De bolderkar werd al flink gebruikt en valt zeer goed in de smaak. Dus zodra het zonnetje schijnt zijn we er weer vandoor.
 
Stof: Katoen van Stenzo, gekocht op de markt
Patroon: zelf getekend

zaterdag 14 februari 2015

Alvast begonnen voor de lente/zomer

Als al de kledingkasten vol hangen met winterkleding dan beginnen we toch gewoon aan de lente/zomercollectie! Ik wil graag proberen om de volledige zomercollectie van Femke zelf te maken. Met uitzondering van de leggings en vestjes dan toch. Omdat er door werk en gezin vaak weinig tijd overblijft om te naaien begon ik er dus maar op tijd aan. De bedoeling was om het jurkje pas achteraf om te zoomen, alleen bleek dit na een eerste pasbeurt niet nodig te zijn. Gezien de lengte wordt deze jurk zeker een lentejurkje.
 
Het wordt steeds moeilijker om onze kleine meid voor de camera te krijgen wegens een sterk eigen willetje. We worden hier de laatste tijd dan ook regelmatig getrakteerd op een flinke portie drama. Voor sommigen wellicht herkenbaar... Dit waren de beste foto's...



Stof, knopen en paspel: Veritas
Patroon: Luna uit zelfgemaakte kleertjes 2

maandag 9 februari 2015

Een veel te grote Louisa jurk

Enkele weken terug mochten we naar de babyborrel van Loreana. Een lieve, vrolijke baby van ondertussen bijna 4 maanden.
 
De mama zag een zelfgemaakt jurkje wel zitten en gaf de hint dat ze uiltjes erg leuk vond. Dus werd er een uilenstofje besteld en koos ik gezien het tijdsgebrek voor een patroontje dat ik al eerder gebruikte, namelijk de Louisa jurk van Compagnie.
 
Ik maakte de jurk voor 1 jaar maar deze viel wel erg groot uit. Ik kreeg er onze dochter van 3 jaar zelfs nog net ingepropt. Ze vond het jurkje zo mooi dat ze het niet meer uit wilde doen. Pas na een hele reeks foto's en de belofte dat ik nog een maatje groter voor haar zou maken mocht de jurk weer uit en kon ze ingepakt worden.
 
Het jurkje viel gelukkig erg in de smaak al zal het helaas nog een hele tijd in de kast moeten blijven.
 

Stof van Bellelien: Timeless Treasures Tiny Owls in Pink.