Pagina's

woensdag 29 oktober 2014

Maëlle jasje voor Femke

De naam van het patroon is al prachtig en zo is ook het jasje zelf!
De werkbeschrijving is heel duidelijk en gemakkelijk te volgen maar toch durfde ik het nog niet aan om deze jas te maken met een duurdere stof, het moest maar eens mis gaan hé. Dus werkte ik met een grijze buitenstof en voeringstof van 2€ de meter en werkte het af met fuchsia paspel en knopen. 
Ik koos voor de versie met plooien.
En er zitten ook zakjes in de zijnaad.
Het rugbeleg werd afgewerkt met paspel, een lusje en een leuk instrijklabeltje. 
Helaas zit er geen kap op de jas maar ook dat werd opgelost door er een leuke scoodie bij te haken.
Voila, de koude mag nu komen. Femke is er in ieder geval klaar voor!
 
Het patroon is van IeneMiene en kan je hier bestellen.

 
 
 

zondag 26 oktober 2014

Restjes opmaken met een ... juliette

Tijdens het opruimen vond ik dit leuke stofje terug. Het is een restant van toen ik nog op quiltles zat. Dat was helaas niet zo'n groot succes. Na het maken van een klein dekentje en een poging tot het quilten van een kussen hield ik het al voor bekeken. Geef mij dan toch maar mijn naaimachine! Op één avond werd de lap stof verwerkt tot deze juliette. De ideale make-up tas voor mij want hij past precies in de spiegelkast.
En niet onbelangrijk, de tas werd ook goedgekeurd na inspectie door Nina, onze Britse korthaar.
 Patroon: La maison victor ( en staat ook in het boek Mijn tas)

 

zaterdag 25 oktober 2014

Vrolijk rokje

Dit stofje met zijn vrolijke kleurtjes kon ik niet weerstaan. Omdat de stoffenkast steeds voller geraakt kocht ik slechts een halve meter en toverde deze de avond nadien om tot wat nu het lievelingsrokje van ons dochtertje is.
 
Tijdens het in elkaar stikken bleef ze flink naast me zitten om te kijken of het rokje al klaar was. Helaas stikte ik de tailleband er verkeerd aan en werd het voor ons meisje te laat om het rokje die dag nog te passen. 's Ochtends was de vreugde dubbel zo groot toen ik het afgewerkte rokje aan haar liet zien. Het dansrokje moest meteen aan en deze mama kreeg als dank een heus dansoptreden.

Patroon: nr 125 uit Knippie 5-2013
Stof: Stoffenspektakel

woensdag 15 oktober 2014

Louisa jurk

Er kwamen op de facebookgroepen die ik volg al zoveel super toffe Louisa jurkjes voorbij dat ik ook overstag ben gegaan. Afgelopen weekend gingen we op boswandeling en kon ik eindelijk enkele leuke aan foto's nemen.

Femke vindt vooral de zakken geweldig!
Patroon: Louisa jurk van Compagnie m.
Stof: Gekocht op de weekmarkt in Valkenswaard.